TCT geeft luchtvaartmaatschappijen toestemming voor herstart

De sector Transport van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft vanaf het begin van de covid-pandemie in 2020, te maken met passagiers die als gevolg van de pandemie, zijn gestrand. Het ministerie heeft over deze kwestie overleg gevoerd met de Associatie van Reisagenten in Suriname (ASRA), COPA, GOL en Caribbean Airlines. Er moet volgens de partijen, ook een gepaste oplossing komen voor reizigers die een ticket hebben dat niet gebruikt is en waarvoor ook geen restitutie is verleend door de respectieve vliegmaatschappijen. Het besef dat covid de directe oorzaak hiervan is, is partijen bekend en juist daarom stelt het ministerie van TCT het belang van de passagiers centraal. Vermeldenswaard is dat door inspanningen van de SLM en Fly Allways, de gestrande passagiers alsnog hun bestemming konden bereiken.

Aan COPA Airlines (Panama City – Paramaribo v.v.) is sedert 2021 toestemming verleend voor de herstart van de vliegoperatie. De eerste vlucht heeft plaatsgevonden in de eerste week van januari 2022. Aan de luchtvaartmaatschappijen GOL (Belem-Paramaribo v.v.) en Caribbean Airlines (Port of Spain -Paramaribo v.v.) is na overleg vorige week toestemming verleend voor de herstart.

Het ministerie van TCT wenst te benadrukken dat een goede en optimale samenwerking met alle actoren binnen de luchtvaartsector meer dan ooit een vereiste is in deze uitdagende periode. Het ministerie benadrukt dat luchtvaartmaatschappijen op de volledige medewerking en ondersteuning van het ministerie kunnen rekenen in het belang van de passagiers en andere belanghebbenden.

More
articles