Volksgezondheid roept bevolking op MoHanA-maatregelen in acht te nemen

1.404 besmettingen afgelopen etmaal

Het aantal covid-positieven per dag is nog steeds zorgwekkend. Zo zijn er het afgelopen etmaal 1.404 personen positief getest. Dit is een nieuw record binnen één dag, gezien er nooit eerder zoveel besmettingen binnen 24 uur gemeld zijn. In het COVID Journaal, werd gisteren meegedeeld, dat de meeste besmettingen in Paramaribo, Wanica en Commewijne plaatsvinden.

Het ministerie van Volksgezondheid adviseert daarom de samenleving zich te laten vaccineren. Het ministerie roept de bevolking ook op de MoHanA-maatregelen in acht te nemen. In het afgelopen etmaal zijn 3 personen overleden aan de gevolgen van Covid-19. In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is 1 patiënt overleden, in het Regionaal Ziekenhuis Wanica is ook 1 patiënt overleden, 1 zieke is thuis overleden.  Er zijn deze maand al 27 doden te betreuren. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Suriname, zijn 1.216 mensen gestorven aan de gevolgen van Covid-19. Deze maand zijn al 12.836 personen positief getest.

Op de Intensive Care Units van de verschillende ziekenhuizen zijn 11 zieken opgenomen. In de zorginstellingen worden 91 covid-patiënten gemonitord. 26 personen die volledig zijn gevaccineerd, zijn opgenomen in het ziekenhuis, van 47 personen is de status  niet bekend.

More
articles