Nationaal Leger biedt hulp aan door covid getrofffen AZP

Het Nationaal leger heeft militairen ter beschikking gesteld van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit omdat de besmettingen onder het keuken- en zorgpersoneel van het ziekenhuis in de afgelopen week zijn toegenomen. Hierdoor kampt het AZP met een tekort aan krachten. Het voorgaande werd bevestigd door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Volgens de bewindsman, is het niet de eerste keer dat het AZP wordt getroffen door de covid-pandemie, maar was zulks tijdens de tweede golf ook al het geval. Toen zouden volgens de minister manschappen van het leger ook zijn ingezet in de keuken.

Ramadhin suggereerde dat het hoog aantal besmettingen te wijten is aan de geringe bereidheid zich te laten vaccineren. In sommige instellingen is de bereidheid zeer gering. Volgens Ramadhin is het duidelijk dat in ziekenhuizen waar de vaccinatiebereidheid hoger ligt, het aantal besmettingen lager ligt. De bewindsman zei dat het niet te laat is om zich te laten vaccineren. Hij deed verder een beroep op de reeds gevaccineerden zoveel mogelijk een boosterprik te halen, gezien gebleken is dat deze een degelijke bescherming biedt tegen de huidige variant.

Volgens Ramadhin is het niet duidelijk of de besmettingen op de werkvloer of elders hebben plaatsgevonden of nog plaatsvinden. Echter wordt er volgens de minister, ook nog altijd gefeest. Hij doet een beroep op de gemeenschap te stoppen met het feesten.

More
articles