Israël: ‘Minstens 20 covid-gevallen van Omicron-subvariant BA.2 gedetecteerd’

Nitzan Horowitz, de Israëlische minister van Volksgezondheid, heeft afgelopen donderdag bekendgemaakt, dat er coronagevallen van een subvariant van de Omicron-stam, in het land zijn gedetecteerd. Israël heeft ongeveer 20 besmettingsgevallen geregistreerd van deze subvariant, aangeduid als BA.2. De subvariant werd een paar weken geleden voor het eerst opgemerkt in China en is vermoedelijk afkomstig uit India. De variant is ook waargenomen in Denemarken, Australië, Canada en Singapore. Het is nog niet bekend of de BA.2 variant gevaarlijker is dan Omicron. Volgens de gezondheidsautoriteiten is de BA.2 al in verschillende landen vastgesteld en bevat die nog meer mutaties dan de Omicron-variant. “Momenteel is er nog geen bewijs dat de BA.2 mutatie zich anders gedraagt dan de Omicron-variant”, aldus Horowitz.

Ondertussen raast de Omicron-variant behoorlijk door Israël en geraakten reeds  259.223 personen besmet. Een snelheid aan besmettingen die drie keer hoger is dan de vorige week. Door de rampspoed zijn 188.899 Israëli’s in quarantaine terechtgekomen door blootstelling aan een besmette persoon.

Van de 882 patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, liggen 89 op de Intensive Care Unit (ICU), en 72 personen zijn zuurstof behoeftigd. Israël heeft de afgelopen week een nieuw record 12.000 infecties oplopend tot 48.000 per dag moeten registreren.

Hoewel wetenschappers zich zorgen maakten over de nieuwe ontwikkeling, is het gevaar van de nieuwe subvariant nog steeds onzeker. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) omvat de Omicron-variant drie afstammelingen , namelijk BA.1, BA.2 en BA.3. Terwijl BA.1 en BA.3 de 69-70 deletie in het spike-eiwit hebben, heeft BA.2 dat niet. BA.3 is tot dusver niet in het land gedetecteerd.

More
articles