‘Grootste uitdaging voor politie is stoppen illegale feesten’

“Er zijn voor de stad en voor het district Wanica twee speciale teams ingesteld die vanuit twee locaties uitrukken, namelijk politiebureau Keizerstraat en politiebureau De Nieuwe Grond in Wanica. De grootste uitdaging voor de handhaving zijn de illegale feesten. Deze worden in kaart gebracht en er wordt opgetreden”, deelde de bewindsman mee.

Amoksi gaf aan dat de covid-handhaving nu onderdeel is van Operatie Veilig Suriname. De handhavingsactiviteiten vinden volgens hem landelijk plaats en er wordt ook uniform opgetreden. Het Korps Politie Suriname (KPS) wordt bij de operatie ondersteund door het ministerie van Defensie, het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname. Verwacht wordt dat de activiteiten worden opgevoerd en dat de instanties de handhaving richtig kunnen blijven doen.

De minister deelde mee dat in het jaar 2021, in totaal 18.194 mensen zijn opgebracht. ‘’Er zijn 103.635 personen, 71.328 voertuigen en 1199 winkels gecontroleerd’’, aldus de minister. Hij vertelde dat na elk optreden er data worden verstrekt ten aanzien van de handhaving. Hij gaf aan dat hij voorzichtig optimistisch wil zijn over de handhaving, maar dat de illegale feesten een uitdaging zijn.

Ten aanzien van de middelenvoorziening en Operatie Veilig Suriname zijn er volgens de bewindsman, middelen gereserveerd voor dit project, maar het tempo wordt aan de hand van de middelen opgevoerd. Over de covid-situatie binnen het KPS, zei Amoksi dat vanaf maart 2020 tot en met 31 december 2021, het KPS getroffen is door covid-besmettingen, waarbij onder meer 216 medewerkers positief zijn getest, 350 in quarantaine zijn geplaatst en 7 personen zijn overleden aan de gevolgen van een besmetting met Covid-19.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles