SRD 100.000 voor pop-up voedselbank voor behoeftige gezinnen

Met dank aan de bezoekers van de Coca-Cola Christmas Caravan Happiness Drive Thru, heeft  de Stichting Amor Vitae op 9 januari, 100 pakketten met levensmiddelen overhandigd aan  hulpbehoevende gezinnen. De donatie is mede mogelijk gemaakt door de opbrengsten van  het drive thru evenement in de Palmentuin.

De afgelopen Coca-Cola Christmas Caravan Happiness Drive Thru op de historische locatie in  Paramaribo, is het eerste drive thru evenement georganiseerd door Fernandes Bottling  Company. Traditiegetrouw eindigt de Coca-Cola Christmas Caravan met Happiness Stops, zoals eerder gehouden op het oud Vlaggenplein. Liefhebbers keken ook in 2021 uit naar de ervaring van de old school spelletjes, entertainment en de gelegenheid om een mooie kerstfoto te maken.

Rekening houdend met de maatregelen rondom Covid-19, vond er van 20 t/m 23  december een veilig en interactief evenement in de Palmentuin plaats. De geliefde elementen zijn in een nieuwe opzet behouden gebleven. Dankzij de bezoekers en hun gulle giften is er SRD  50.684 ingezameld. De directie van Fernandes Bottling heeft hierbovenop een donatie van SRD 50.566 gedaan. Het totaalbedrag van SRD 101.250 zal door de Stichting Amor Vitae gebruikt worden om via de pop-up voedselbank gezinnen van levensmiddelen te voorzien.

Stichting Amor Vitae is sinds 2020 actief met de pop-up voedselbank in diverse buurten; waarbij  hulpbehoevende gezinnen worden voorzien van een pakket met basisgoederen. Voorzitter Gail Eijk, pennigmeester Natasja Robles en secretaris Steven Sijp, hebben de donatie in ontvangst  genomen op vrijdag 7 januari. Met de donatie zullen er in totaal meer dan 400 pakketten  samengesteld worden voor de dagen waarop de pop-up voedselbank actief zal zijn in januari en  februari 2022. Op zondag 9 januari heeft de stichting de eerste 100 pakketten verstrekt te  Kwatta. De voorzitter van de stichting zegt: “We zijn heel erg dankbaar voor deze donatie,  omdat het aangeeft dat onze activiteiten gezien worden. De ondersteuning geeft ons spirit om  door te gaan met het project.” Amor Vitae zal de gemeenschap via haar  Facebookpagina verder informeren over de nader bekend te maken locaties van de pop up voedselbank.

More
articles