Covid-19 resultaten nu dagelijks om 23.00uur

Amar Ramadhin, minister van volksgezondheid,  heeft in gesprek met een lokaal medium verklaard, dat de tijden bij de zogeheten swablocaties verruimd zijn naar 20.00uur. Als gevolg hiervan, zullen volgens de minister de resultaten van het onderzoek later worden bekendgemaakt. De bewindsman zei dat de  dagelijkse resultaten nu om 23.00 uur zullen worden geplaatst op de website. Volgens de minister is reeds vastgesteld, dat er sprake is van een Omicron virus, dat met mildere klachten gepaard gaat dan we gewend zijn. Echter moet dit volgens Ramadhin, geen aanleiding zijn voor een slappere aanpak.

De minister zei verder dat het aantal personen dat per dag gevaccineerd wordt, sterk is toegenomen. Ook op de locaties waar de boosterprik wordt gegeven, is er volgens Ramadhin een behoorlijke toename geconstateerd. De minister zei dat de boosterprik positief blijkt te werken bij deze vorm van covid-besmettingen en dat de slachtoffers mildere klachten hebben. Ook het aantal opnames is minder volgens de bewindsman. Volgens Ramadhin is het van belang, dat nu niet de complete focus wordt gelegd op Covid-19, zoals eerder het geval was, maar dat de acute en dagelijkse zorg normaal voortgang vinden. Hij zei dat vooral voorkomen moet worden, dat de zorg onder druk komt te staan. De minister zei voorts dat de juiste sneltesten gebruikt moeten worden, gezien niet van allemaal het resultaat betrouwbaar is. Volgens Ramadhin is het het beste dat deze in overleg met de arts gedaan worden. “Of de lockdownmaatregelen verder zullen worden aangescherpt ter bescherming van de zorgsector, is nog niet bekend. Echter moet een verscherping in balans zijn met de economie”, aldus Ramadhin.

More
articles