Bewakers VP zagen journalist als dreiging

Rinaldo P. (33), Hugo B. (60) en Toentoe K. (59), de drie verdachten in de zaak tegen journalist Jason Pinas, hebben dinsdag 11 januari aan rechter Duncan Nanhoe, moeten verklaren wat de gebeurtenissen waren betreffende de mishandeling en het afpakken van de mobiele telefoon van de journalist op 14 december. De politieman Rinaldo P. verklaarde dat hij gehandeld heeft op basis van de training die hij heeft gevolgd. Hij kwam in actie, omdat de journalist zwaaiende bewegingen gemaakt had naar de vicepresident (VP), hierdoor ging volgens zijn training, het protocol in werking. Omdat de journalist naar zijn inziens een dreiging vormde en de VP zou kunnen hebben geraakt, moest hij geneutraliseerd worden, verklaarde de politieman. Alle drie verdachten ontkenden dat zij de journalist hadden geschopt en getrapt. Verdachte Rinaldo P. was de persoon die Pinas van achteren in een wurggreep heeft gehouden en hem naar de grond had gebracht. Hugo B. probeerde de mobiele telefoon af te pakken, maar dat lukte hem niet, waarna Toentoe K. de telefoon in beslag nam toen de verslaggever op de grond lag. De verdachten waren van mening, dat de journalist niet mee wilde werken om de foto’s te tonen die hij had gemaakt van de VP. Volgens hen hoefde de situatie niet te escaleren als hij had meegewerkt. Volgens de bewaker stelde Pinas zich arrogant op en werkte niet mee. De bewakers verklaarden dat zij de foto’s wilden zien die Pinas gemaakt had. Advocaat Georgette Leter heeft zich gevoegd bij de zaak namens Jason Pinas en zij zal bij de volgende zitting een verzoekschrift indienen voor een schadevergoeding.

De volgende zitting staat op 8 maart op de rol en dan zullen ook de camerabeelden waarop het gebeuren dat plaatsvond bij De Nationale Assemblee, is vastgelegd.

More
articles