Ruim 3000 covid-cases in de afgelopen dagen

In de afgelopen week hebben we ruim 3000 covid-cases gehad in ons land. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, zegt dat als we uitgaan van de ziekenhuisopnames van de vierde golf, dan zijn er relatief minder opnames in vergelijking met de voorgaande golven. Maar volgens de minister blijven we voorzichtig en alert, aangezien we nog niet helemaal zeker zijn hoe deze variant zich verder zal ontwikkelen. Gisteravond werden de covid- cijfers geactualiseerd op de website van het BOG en het aantal geregistreerde positieven kwam op 820 besmettingen binnen een etmaal. Met dit aantal is het record van de voorgaande dag overschreden en is de vijfde golf nu al hoger dan de vier voorgaande. In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zijn gisteren 2 patiënten overleden aan de gevolgen van Covid-19. Er zijn door de verschillende swapposten 1.727 tests afgenomen, waarvan 907 negatief waren, waardoor ongeveer de helft, 47,48% positief bleek te zijn.

In de afgelopen vier dagen van het nieuwe jaar zijn er ruim 2.000 besmettingen geregistreerd en in vergelijking met een week geleden ligt het getal rond de 3000 positieven in 7 dagen.

Dit is bijna het dubbele van heel de maand december waarin 1.598 positieven zijn geregistreerd. Het reproductiegetal heeft sinds begin deze week de eerdere records verbroken en ligt sinds gisteren op 9.11. Dit betekent dat 100 mensen in staat zijn 911 personen te besmetten.  Op de Intensive Care Units worden momenteel 2 zieken verzorgd en in de verschillende zorginstellingen zijn tot gisteren 14 covid-patiënten opgenomen. Het aantal covid-doden sinds maart 2020 in Suriname staat momenteel op 1.192  en deskundigen bevestigen dat wij in het nieuwe jaar hard in de vijfde covid-golf zijn beland.

More
articles