Babymelk project toch niet eenmalig

Volgens de voorzitter van de commissie die belast is met het project voor de verschaffing van goedkope babymelk, Suze Holband, berust het niet op waarheid, dat het in dezen om een eenmalig project ging. Deze week zouden twee moeders hun beklag hebben gedaan bij de redactie. Zij gaven aan, geen goedkope babymelk meer te kunnen aanschaffen. Volgens hen kregen zij van de baliemedewerker bij Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te horen, dat het om een eenmalig traject ging en dat ze niet meer in aanmerking zouden komen.

Dit is volgens Holband niet juist verwoord. De voorzitter vertelt dat het project normaal voortgang vindt, echter had de groep van de vorige maand tot en met 29 december de tijd haar melk op te halen. Hierna wordt volgens Holband de administratie afgesloten. Zij zegt, dat dit wordt gedaan, omdat de melk op naam wordt verstrekt aan de polikliniek. Voor de volgende groep zal er volgens de voorzitter vanaf januari weer babymelk ter beschikking zijn.

“Het is dus geen eenmalig project. De moeders/ouders krijgen een app/sms vanaf wanneer ze voeding mogen gaan kopen. De RGD is geen winkel, er wordt met lijsten gewerkt”, aldus Holband.

More
articles