Animo aanschaf vuurwerk zwaar afgenomen

Handelaren van vuurwerk hebben de afgelopen dagen niet de gewenste drukte gezien. Volgens hen is de animo tot aanschaf van vuurwerk verder erg teruggelopen. ‘’We zien dat de vraag naar de zogenaamde economische vuurwerkpakketten zeer groot is. Ouders willen hun kinderen niet helemaal tekort doen met vuurwerk, maar het budget is er ook niet om de gewenste hoeveelheid aan te schaffen‘’, zegt een handelaar die al bijkans vijf jaar vuurwerk verkoopt, tegenover de krant.

Volgens hem van vuurwerk inderdaad duurder geworden. Hij zegt dat dit te maken heeft met de koers en de verhoogde prijs die er betaald moet worden voor een vrachtcontainer. “De kosten per container zijn met 400% gestegen. De importeur berekent dit door in zijn prijzen. Wij hebben dan ook geen andere keus de prijzen aan te passen”, aldus de handelaar.

Echter is hij van mening dat ondanks de prijsstijgingen er wordt getracht, de prijzen zo laag mogelijk te houden. Dit omdat de handelaren er ook van bewust zijn, dat zij met het vuurwerk zullen blijven zitten. “Je hebt dan geïnvesteerd maar haalt er geen winst uit. Je hebt dan liever een kleinere winst dan normaal”, aldus de handelaar.

Ook de vervroegde lockdown werkt in het nadeel van de handelaren. Volgens hen kwamen mensen tegen half 12 nog vuurwerk kopen. Dit zal volgens de verkopers van het jaar niet kunnen, omdat de lockdown tijd terug is gebracht naar 21.00uur.

More
articles