‘Jaarafsluitingsactiviteiten regering en partijfeestjes afgelast’

Tijdens een gisteren gehouden spoedpersconferentie, deelde de minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, mee dat de regering heeft besloten alle geplande jaarafsluitingsactiviteiten en partijfeestjes af te gelasten. Dit naar aanleiding van de stijging van het aantal covid-besmettingen. De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, benadrukte dat wij aan het begin van een vijfde golf staan. ‘’Dit is het gevolg van een ‘mass spreading’ die heeft plaatsgevonden op een feestje’’, aldus de minister.

Volgens de minister is het noodzakelijk dat er maatregelen worden getroffen om het aantal besmettingen zoveel mogelijk te beperken. De maatregelen zijn ook getroffen, omdat er nog steeds uitbundig wordt gefeest. De avondklok is teruggebracht van 23.00 uur naar 21.00 uur. Ook de openingstijden van commerciële lokaliteiten en restaurants zijn aangepast, deze zullen nu van 5:00 uur tot 20:00 uur open zijn voor het publiek. Ook worden de controle en surveillance voor de beweging van personen op diverse plekken uitgebreid en de handhaving geïntensiveerd. Volgens Ramdin kan men zich ook wanneer de avondklok is ingegaan, laten vaccineren. Tot 23:00 uur zijn de verschillende prikpunten open.

Volgens Ramdin zal de regering er niet voor schromen een total lockdown in te lassen, indien er geen verandering komt in de situatie. De president en het parlement zijn reeds hierover geïnformeerd. ‘’De president moet alleen de uitzonderingstoestand nog tekenen‘’, aldus Ramadhin.

Ramadhin zegt dat de controle op naleving van de maatregelen ingaande vandaag zal worden opgevoerd. Er zullen volgens Ramdin, roadblocks worden gehouden op strategische posten. ‘’Ook de voorlichtingscampagnes vanuit de regering zullen worden opgevoerd’’, gaf de bewindsman aan. Volgens hem moet de gezondheidszorg zoveel als mogelijk worden beschermd. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, benadrukte wederom dat openbare feesten niet zijn toegestaan en dat de justitiële autoriteiten deze feesten zullen stopzetten, de overtreders beboeten en de apparatuur in beslag nemen.

More
articles