Brute roofmoorden te Redi Doti, 2 slachtoffers

Criminaliteit neemt toe

Het schijnt met de dag erger te worden met de criminaliteit in Suriname. Gisteren hebben drie verschillende berovingen plaatsgevonden op de weg naar Redi Doti in het district Para. Met daarbij het noodlottige gevolg voor twee personen.

Judith Dragtenstein, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, verklaarde aan de media, dat er ook geschoten is op een groep Chinezen, maar die wisten zichzelf in veiligheid te brengen, waardoor zij niet beroofd konden worden.  Anders zouden er vermoedelijk meer dodelijke slachtoffers zijn. Dragtenstein verklaarde dat de rovers dwars door de linker zijruit van het eerste voertuig hebben geschoten, waardoor de bijrijder, een Braziliaan, dodelijk werd geraakt. “Bij het zien van een aankomende truck,  renden de rovers   het bos in, waardoor de chauffeur van dat voertuig en de mede-inzittenden nog konden ontkomen. De persoonsgegevens van de Brazilianen zijn nog onbekend”, aldus Dragtenstein. De rovers hebben de mensen naderhand toch beroofd, nadat ze ontdekten dat in de aankomende truck geen militairen zaten. Volgens Dragtenstein, heeft een van de slachtoffers gedurende de roofoverval een van de rovers herkend, en daarna gelijk doorgegeven aan de politie, dat het voertuig waarmee de rovers waren gevlucht een kapotte knalpot heeft, en dat het voertuig veel lawaai maakt. Door die informatie kon de politie deze verdachten in beeld brengen en is een drietal aangehouden.

Het tweede dodelijke slachtoffer reed samen met zijn vriend op een ATV, toen ze werden beschoten. Beide slachtoffers werden in de benen geraakt, de bijrijder verloor door de ernstige verwonding het leven. De persoonsgegevens van de tweede dode ontbreken nog.  “Alle slachtoffers hebben verklaard, dat het om vijf tot zes gemaskerde mannen gaat, van boslandscreoolse komaf en dat zij verschillende type vuurwapens in hun bezit hadden”, aldus Dragtenstein.

More
articles