Brazilie: ‘Jaarlijkse Carnaval en oudejaarsavondviering, vanwege Omicron-variant afgelast’

Afgelopen dinsdag heeft de Braziliaanse regering bekendgemaakt, dat de jaarlijkse vieringen van Carnaval en oudejaarsavond, door de opkomst van de Omicron-variant, afgelast worden. Deze bekendmaking werd vijf dagen geleden gedaan, nadat bevestigd was dat er carnaval zou zijn.

Zes andere steden in Brazilie hebben ook de annulering van oudejaarsavond- of carnavalsfeesten bekendgemaakt. Door de pandemie, vond er vorig jaar ook geen oudejaarsavondviering plaats in Belém, evenals carnaval. “De aanwezigheid van nieuwe stammen van COVID-19 en vooral de aankondiging van Omicron heeft ons doen besluiten een stap terug te doen”, aldus de burgemeester.

Na de constatering van 2 gevallen van de Omicron-variant, heeft João Doria, de gouverneur van São Paulo,  de regering gevraagd de autorisatie van het niet langer gebruiken van het mond-neus maskers, wederom aan een evaluatie te onderwerpen.  Volgens een verklaring van de regering wordt de herbeoordeling de volgende week uitgevoerd.  “Onze parameter is altijd het epidemiologische scenario in São Paulo geweest. Het is noodzakelijk voorzichtig te zijn en het gebruik van mond-neusmaskers wederom te evalueren”, aldus Doria.

More
articles