São Paulo: ‘Ziekenhuisopnames dalen door effectiviteit vaccinatie’

Edson Aparecido, de gemeentesecretaris voor Volksgezondheid heeft afgelopen donderdag verklaard, dat de stad São Paulo sinds het begin van de pandemie, slechts één dode binnen 24 uur heeft geregistreerd. Volgens Aparecido is dit geweldig nieuws, omdat de vaccins hierdoor hun effectiviteit bewijzen. Medische deskundigen hebben erop geattendeerd, dat het vaccin de enige oplossing is als we de pandemie willen beheersen.

In maart van dit jaar, toen er een COVID-19 piek was, registreerde de stad 387 doden binnen 24 uur, een record sinds het begin van de pandemie. Het voortschrijdend gemiddelde personen dat aan de gevolgen van het coronavirus is komen te overlijden, is volgens gezondheidsdeskundigen aan het dalen. Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat omlaag en de bezetting van de Intensive care bedden bereikte woensdag 33% van de 563. Sinds het begin van de pandemie, werden er in de afgelopen zeven dagen  gemiddeld 3,86 doden geregistreerd.  Met de geconstateerde virusuitbraken in andere landen en de mogelijkheid van het ontstaan van nieuwe varianten, wordt de continuïteit van maatregelen zoals het gebruik van bijvoorbeeld mondkapjes, noodzakelijk geacht.

De regering van São Paulo is van plan om vanaf begin december, het gebruik van mondmaskers in open omgevingen te versoepelen. Om dit te realiseren, zal het noodzakelijk zijn dat de regering de beheersing van de pandemie eerst goed evalueert.

More
articles