‘Transmissiesnelheid COVID-19 in 53 landen van Europa verontrustend’

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft kort geleden meegedeeld, dat de vierde golf van de COVID-19 pandemie, de niet-gevaccineerden momenteel zwaar treft. “De huidige transmissiesnelheid in de 53 landen van Europa, is verontrustend. We  bevinden ons opnieuw in het epicentrum. Als we dit traject aanhouden, zouden we tegen februari, nog eens een half miljoen doden door COVID-19 in de regio kunnen hebben”, aldus Hans Kluge, WHO-directeur voor Europa. Verschillende landen in Europa melden een hoog aantal nieuwe infecties. Ook in Duitsland werd een record aan dagelijkse besmettingsgevallen geregistreerd. Gegevens afkomstig van het Robert Koch-instituut voor gezondheidstoezicht, hebben gemeld, dat sinds het begin van de pandemie, er in de afgelopen 24 uur, 34.000 nieuwe coronagevallen genoteerd werden. Het vorige record werd in december 2020 bereikt, toen waren er 33.777 coronagevallen geregistreerd. In totaal Duitsland zijn er tot op heden 4,6 miljoen personen besmet geraakt met het gevreesde coronavirus.

More
articles