Regering belooft binnen 2 dagen horeca antwoord te geven

Door de regering is beloofd binnen twee dagen een antwoord te geven op een petitie die dinsdag is ingediend door de horecasector. Volgens vertegenwoordigers uit deze sector gaan zij ten onder aan de gevolgen van de lockdowntijd, omdat de meeste bedrijven juist in de avonduren hun activiteiten ontplooien. De horeca zou op grond hiervan, in een brief aan de president en de voorzitter van het parlement hebben gevraagd, de lockdown tijd te verruimen of op te heffen.

Volgens de woordvoerder uit de sector zijn zij al ruim 20 maanden aan het passen en meten. Echter houden zij het niet langer vol en heeft een deel al noodgedwongen zijn deuren moeten sluiten. “Ik heb twee auto’s en een motorfiets van mij moeten verkopen, om mijn bedrijf draaiende te houden. Ik heb letterlijk niets meer over. Als er geen oplossing komt, zal ook ik moeten sluiten”, schreeuwde een restauranthouder gisteren tijdens een korte protestactie van de groep.

De groep liep gisteren vanuit ’t Vat naar het parlement uit protest. Hierbij werd de weg voor enkele minuten gebarricadeerd door een restauranthouder, die zijn auto dwars op de weg liet staan. Echter was de politie er snel bij, waarna hij werd gesommeerd zijn auto te verwijderen. Hij gaf daaraan ook gelijk gehoor.

More
articles