Lösche: Gebrekkige transparantie bij verdeling beschikkingen project Vredenburg

“Eerst stelt de president vast dat er een onderzoek gaande is op het project Vredenburg en dat er nog geen rapport aan hem is uitgebracht. Maar opmerkelijk, is dat er wél burgers zijn die recentelijk een beschikking hebben gekregen op ditzelfde project”, zegt NDP-parlementariër, Tashana Lösche, tegenover de krant. Dit naar aanleiding van de recente perikelen rond het gronduitgifte beleid. Volgens onze informatie lopen burgers al enige tijd rond met bereidverklaringen en aanvaardingsformulieren van een het overheidsproject te Vredenburg serie B. Echter hebben zij na bijkans twee jaar nog steeds geen duidelijkheid over de uitgifte. Dit tot grote frustratie van belanghebbenden, die van plan zijn DNA in de komende week te bezoeken voor nadere informatie.

Volgens Lösche is zij samen met andere collega’s van haar partij belast geweest met de verstrekking van bereidverklaringen. “Dit omdat wij paal staan achter het sociaal contract dat de regering Bouterse-II had gesloten met het volk. Suriname is rijk aan grond en hiermee wilden we zorgen, dat het natuurrecht van elke burger tot zijn recht kwam. Dit had totaal niets met politiek te maken”, liet de NDP-parlementariër weten. Ze zegt, dat het project stroef begon te lopen vanaf de overname van de huidige regering. “Het project werd plotseling stopgezet omdat er een onderzoek zou worden gedaan. Met de mensen is er nooit gecommuniceerd. Nu verkeren ze dus in een onzekere positie”, aldus Lösche.

Volgens haar is er een beroep gedaan op de regering voort te maken met dit project. Zeker wegens het feit, dat de geruchten gaan dat men van plan is zaken in te trekken. Volgens haar is dat verregaand en zeker niet netjes tegenover de burgers, die een bepaalde rechtszekerheid toegekend hadden gekregen.

More
articles