Suriname tekent overeenkomst voor verkennen onderontwikkelde offshore gebieden

TGS, een wereldwijde leverancier van energiegegevens en inlichtingen, heeft in een consortium met CGG en BGP, woensdag de ondertekening aangekondigd van een multi-cliëntovereenkomst met Staatsolie, het staatsbedrijf dat leiding geeft aan de ontwikkeling van de energie-industrie in de Republiek Suriname. De overeenkomst stelt het consortium in staat om multi-cliënt seismische programma’s te verwerven, promoten en in licentie te geven, inclusief nieuwe 3D-acquisitie en oude gegevensverwerking, in het ondiepwatergebied voor de kust van Suriname.

Het ondiepe offshore-areaal van Suriname omvat drie onlangs toegekende blokken, en het huidige open areaal zal worden aangeboden in een concurrerende biedronde voor 2023. De nieuwe seismische gegevens van de multi-cliëntprogramma’s van het consortium zullen een grote rol spelen bij het nauwkeurig afbakenen van de vooruitzichten en het potentieel van deze onderontwikkelde gebieden is in lijn met de recente materiële ontdekkingen die zijn aangekondigd op het productieve Blok 58. Er zijn plannen om de nieuwe 3D-seismische gegevens in het ondiepe offshore-gebied vanaf het vierde kwartaal van 2021 te verzamelen, waarbij de eerste producten in de eerste helft van 2022 beschikbaar worden gesteld.

Kristian Johansen, CEO van TGS, merkte op: “We zijn verheugd om de toetreding tot Suriname aan te kondigen om de succesvolle evaluatie van het potentieel van de regio voort te zetten. Met deze multi-cliëntovereenkomst zal het consortium een sleutelrol spelen bij het aanmoedigen en verbeteren van toekomstige verkenningen in Suriname, en uiteindelijk onze klanten helpen hun investeringsmogelijkheden te verkleinen.”

Sophie Zurquiyah, CEO, CGG, zei: “CGG brengt haar multi-cliënt expertise en hoogwaardige beeldtechnologie in dit grote nieuwe programma dat onze terugkeer naar het Guyana-Suriname-bekken markeert, na onze succesvolle campagne in het Stabroek-blok. De resulterende gegevens zullen nieuwe inzichten opleveren en mogelijk de trend van recente belangrijke ontdekkingen uitbreiden naar de ondiepe wateren van Suriname.”

Luo Junchao, President van BGP Offshore, merkte op: “We zijn verheugd om deel uit te maken van dit innovatieve en baanbrekende consortium met TGS en CGG die de industrie een ‘drill ready’ dataset van wereldklasse bieden. BGP Offshore zal haar ultramoderne 3D-schip BGP Prospector inzetten in fase 1 van dit project.”

(Bron: Oilnow.gy)  

More
articles