Guyana kan binnenkort volledige beroepsbevolking accommoderen

Met drie grote olieproductieprojecten die al zijn goedgekeurd en een vierde op komst, zei de vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, dat de logistieke onshore en gerelateerde investeringen in hotels en onroerend goed om deze ontwikkelingen te beheren, ongeveer USD 40 miljard zullen bedragen. Met een kleine bevolking van ongeveer 750.000 mensen, heeft het land een beperkte beroepsbevolking en zal het andere opties moeten onderzoeken om deze leegte op te vullen. “We hebben een kleine bevolking en beperkte beroepsbevolking. We zouden op een bepaald moment in de toekomst dus voorzichtig moeten zijn’’, zei Jagdeo, eraan toevoegend dat indien een actief zorgvuldig immigratiebeleid wordt overwogen, Guyana waarschijnlijk volledige werkgelegenheid zal kunnen bereiken.

Jagdeo zei dat naarmate de vraag naar arbeidskrachten toeneemt, de toch al beperkte capaciteit van het nieuwe olieproducerende Zuid-Amerikaanse land kan leiden tot oververhitting. “En als we nu meer gaan uitgeven aan infrastructuur, enz., hebben we niet de binnenlandse capaciteit om alle projecten uit te voeren. We zouden dus veel van die capaciteiten moeten importeren in buitenlandse aannemers en buitenlandse expertise”, aldus Jagdeo.

“Dus deze twee moeten zorgvuldig worden gekalibreerd, zodat de vraag je productiecapaciteit niet overtreft, omdat als het inflatoir wordt, de economie oververhit raakt. Maar gezien onze geschiedenis zijn we heel, heel voorzichtig met cycli van hoge groei en vervolgens een inzinking.”

Volgens een 2020-enquête over de Guyana Labour Force, uitgevoerd door het Guyana Bureau of Statistics, werd in het eerste kwartaal van 2020 de arbeidsparticipatie op 50,4 procent geregistreerd. De totale bevolking van 15 jaar en ouder die in Guyana woonde, bedroeg 602.765 personen, waarvan het merendeel in landelijke gebieden (71,8 procent). Maar zelfs als de arbeidsparticipatie aanzienlijk stijgt, zal het land nog steeds met een groot tekort worden geconfronteerd, aangezien de vraag van de olie- en gasspin-off-industrieën exponentieel toeneemt.

(Bron: Oilnow.gy)

More
articles