Wederom verzoek voor invrijheidstelling in 400 kilo drugszaak

De advocaten Raoul Lobo en Hemradj Matawli hebben afgelopen week wederom een verzoek op basis van artikel 61 van het Wetboek van Strafvordering bij het Hof van Justitie gedaan, voor de 31-jarige Dominicaanse Santana S., die werd aangehouden op verdenking van enige betrokkenheid in de zaak waarbij er bijkans 400 kilo cocaïne werd onderschept op een adres aan de Smaragdstraat.  Lobo motiveert in zijn verzoek, dat Santana S. niets afwist van de drugs. Volgens Lobo woont zij twee jaar in Suriname en heeft eerder in een c lub gewerkt. Lobo geeft aan, dat er geen ernstige bezwaren zijn dat de vrouw het strafbare feit zou hebben gepleegd. Santana S. is aangehouden in een pand aan de Smaragdstraat. Zij was in de woning toen de politie en diverse eenheden de inval deden. Eerder hebben de advocaten ook een verzoek gedaan bij de rechter-commissaris en bij het Hof van Justitie.  De drugs zaten in zakken in een busje dat in de garage van het pand geparkeerd stond. Echter was de eigenaar van de woning niet thuis. Santana S. weet niet door wie de drugs in de garage zijn gezet. In deze zaak zijn ook twee andere verdachten, oud-politiecommissaris Ruben Peiter en inspecteur van politie, Dennis Esajas (beveiligingsman van vicepresident Ronnie Brunswijk), aangehouden. Aan hen zijn door het Openbaar Ministerie beperkingen opgelegd, hetgeen betekent, dat gedurende twee weken er geen vrij verkeer mag zijn tussen de verdachten en hun raadslieden.

More
articles