‘Vaccineren mogelijk tijdens total lockdown’

69 covid-doden in eerste week oktober

De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin deelt mee, dat op de Dag der Marrons morgen 10 oktober, een uitgaansverbod geldt dat ingaat op zaterdag 9 oktober om 21.00 uur en duurt tot 05.00 uur op maandag 11 oktober. Gedurende het uitgaansverbod kan men zich wel laten vaccineren op de aangegeven vaccinatielocaties (zie website Laatjevaccineren.sr) Burgers die van deze mogelijkheid gebruikmaken, moeten wel aan kunnen tonen dat ze op weg zijn naar een vaccinatielocatie of moeten het vaccinatiebewijs kunnen tonen. Enkele vaccinatielocaties zullen tot laat in de avond open zijn. ‘’Alleen voor de mensen die willen vaccineren, is er een algemene toestemming om op straat te mogen zijn. De politie zal ook strikt controleren”, aldus de minister.

In het afgelopen etmaal werden 261 personen (33,9%) positief getest op het coronavirus. Van de 771 swabs die werden afgenomen, waren 510 negatief. In het afgelopen etmaal zijn 9 personen overleden aan de gevolgen van een covid-besmetting. Tot nog toe zijn er vanaf het begin van de pandemie in medio maart 2020, 953 mensen in ons land overleden aan de gevolgen van COVID-19. In de eerste week van de maand oktober werden 2.405 personen positief getest. Ook zijn in deze maand reeds 69 personen na een covid-besmetting overleden. In het afgelopen etmaal zijn 9 personen overleden: 1 in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), 2 in het ‘s Lands Hospitaal, 1 in het Diakonessenhuis en 1 in het St. Vincentius Ziekenhuis, 1 in het Mungra Medisch Centrum (MMC), 3 patiënten zijn thuis overleden. In thuisisolatie verkeren 26 personen en 9 personen zijn genezen verklaard.

Momenteel liggen er 20 covid-patiënten op de Intensive Care Units van de diverse ziekenhuizen. In de zorginstellingen zijn 77 covid-patiënten opgenomen, waarvan 11 volledig gevaccineerd zijn en 4 gedeeltelijk gevaccineerd (1 dosis). Van de 77 covid-patiënten die opgenomen zijn, is de gezondheidstoestand van 25 onbekend. Van de totale populatie (601.158) is 9,55% gevaccineerd met minimaal 1 dosis. Tot op dit moment is slechts 29,69% van de totale samenleving volledig (2 doses) gevaccineerd. Tot op heden zijn er 414,312 prikken gezet.

Het hoge aantal besmettingen kan teruggedrongen worden door vaccinatie. Het ministerie van Volksgezondheid roept daarom de bevolking op, zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Het ministerie benadrukt, dat de samenleving zich zoveel mogelijk dient te houden aan de MoHanA-regels: Mondneusmasker op, regelmatig Handen wassen en Afstand (1,5 meter) houden.

(Bron: Covid-19.sr, Laatjevaccineren.sr)

More
articles