‘Staat kan 22 miljoen verdienen met verhoging omzetbelasting’

De directeur der Belastingen, Ismaël Kalaykhan, zegt in het radioprogramma ABC Actueel, dat de Staat Suriname behoorlijk verdient met de verhoging van de omzetbelasting (OB). Volgens Kalaykhan kan de overheid, indien de afdracht van de OB op juiste manier geschiedt, jaarlijks bijkans SRD 22 miljoen in het laatje krijgen. ‘’Als iedereen zich houdt aan de afspraken en keurig de OB doorberekent en afdraagt, dan is de schatting/berekening SRD 22 miljoen.” Kalaykhan zegt ook, dat de verhoging van OB van 8 procent naar 12 procent, niet voor prijsstijgingen mag zorgen. ‘’De basisgoederen zijn vrijgesteld, omdat dit percentage reeds werd gebruikt voor de invoerrechten. Er zal wel effect zijn, bijvoorbeeld wanneer vracht intern meegenomen wordt.” Kalaykhan roept de winkeliers en de importeurs op om aan de samenleving te denken en de prijzen niet zomaar te verhogen. ‘’Denk aan je medemens.”

 

More
articles