WHO en FDA: Geen goedkeuring gebruik ivermectine voor behandeling COVID-19

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hebben onlangs gewaarschuwd ook na een toename van meldingen van ernstige ziekte veroorzaakt door het zogenaamde geneesmiddel ivermectine, dat normaliter gebruikt wordt voor de bestrijding van parasieten zoals wormen en luizen bij mensen en ook door dierenartsen gechanteerd om grotere dieren te ontwormen. Ivermectine werd echter ook door artsen  getest om te onderzoeken of het kan worden benut voor een COVID-19-behandeling. Volgens artsen had het antiparasitaire middel wel positieve effecten op sommige patiënten. Echter is er na onderzoekingen gebleken, dat het weinig tot geen effect heeft als het gaat om de effectieve behandeling van coronapatiënten.

Gezondheidsdeskundigen hebben namelijk geconstateerd dat heel veel covidpatiënten het geneesmiddel gebruikten, dat bedoeld is voor dieren. Er is  inmiddels door de internationale pers meegedeeld, dat twee Mexicanen aan ivermectine toxiciteit, zijn komen te overlijden.  Sommige families van COVID-19-patiënten hebben ziekenhuizen aangeklaagd wegens het niet toedienen van ivermectine. Een echtgenote van een man uit Ohio klaagde het ziekenhuis waarin hij werd behandeld aan, omdat het hem het geneesmiddel niet had verstrekt. Dit nadat podcaster  Joe Rogan stelde, dit te gebruiken nadat hij positief was getest op het coronavirus.

Echter zijn er wel artsen, die vinden, dat ivermectine de pandemie kan helpen verlichten, als het wereldwijd wordt gebruikt. Maar volksgezondheidsinstanties zoals de Food and Drug Administration (FDA), de National Institutes of Health en de Wereldgezondheidsorganisatie, stellen het gebruik van ivermectine voor de behandeling van COVID-19 niet voor. Volgens deze instanties zijn de gegevens beoordeeld en is bewezen dat de effectiviteit van ivermectine tegen COVID-19 niet overtuigend is.

Sommige artsen beweren dat ivermectine kan voorkomen, dat mensen symptomen van COVID-19 ontwikkelen en de hersteltijd kan verkorten voor degenen die al besmet zijn. In april dit jaar verklaarde de FDA op haar website, dat ivermectine niet is goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19 en ook geen toestemming voor gebruik in noodgevallen heeft verleend. Volgens de FDA betreffen de grote doses van het middel gevaar en kunnen ook ernstige schade veroorzaken. De  WHO zei in maart  dat het huidige bewijs over het gebruik van ivermectine voor de behandeling van COVID-19 “niet overtuigend” was. De American Medical Association (AMA), American Pharmacists Association (APhA) en American Society of Health-System Pharmacists (ASHP) stelden sterk ook gekant te zijn tegen het bestellen, voorschrijven of afleveren van ivermectine om COVID-19 te voorkomen of te behandelen, buiten een klinisch proces.

(Bron:cnet)

More
articles