Renzo Tjon A Joe won afgelopen zaterdag de 50 meter

Renzo Tjon A Joe won afgelopen zaterdag de 50 meter vrije slag in 21,84 seconden tijdens de Albion Open 2021 in Zwemcentrum Rotterdam. Hiermee heeft hij voor de tweede keer het nationaal Surinaams record (short course), dat al op zijn naam stond, verscherpt. Eerder had Tjon A Joe in Doha, Qatar, op 4 december 2014 tijdens de Fina wereldkampioenschappen, 21,98 seconden gezwommen. Met een inschrijftijd van 22,24 seconden was Tjon A Joe in de series overtuigend de beste in 21,95 seconden. Hiermee heeft hij zijn zeven jaar oud record voor de eerste keer verbroken. Jeroen Baars van Blue Marlins en Thomas Verhoeven van Feijenoord Albion, tikten in de voorronde als tweede aan in een identieke 22,60 seconden. Baars eindigde met 22,50 seconden op de tweede plaatst en de derde plek was voor Perry Laarhoven van Feijenoord Albion (23,05). De Albion Open 2021 geldt officieel als kwalificatiemoment voor de Europese Kampioenschappen kortebaan.

More
articles