COVID-19 onderzoek bewijst:

Risico ziekenhuisopname aanzienlijker door Deltavariant

Gezondheidsdeskundigen hebben reeds aangekondigd, dat een onderzoek  heeft uitgewezen, dat een persoon die niet gevaccineerd is, en besmet raakt met de Deltavariant, meer ziekenhuiszorg nodig zal hebben. Het is volgens gezondheidsdeskundigen, geleid door de overheidsinstantie Public Health England (PHE) en de Medical Research Council, dus heel belangrijk dat mensen zich volledig laten vaccineren tegen COVID-19.

Nu de Deltavariant, wereldwijd de grootste bedreiging vormt, vermindert vaccinatie wel het risico op ernstige infecties. De mensen die de laatste maanden besmet zijn geraakt door de andere varianten van het coronavirus, zijn personen die nog niet gevaccineerd waren tegen COVID-19. Echter hoefden de meesten niet in het ziekenhuis te worden opgenomen, in vergelijking met degene die besmet waren geraakt met de Deltavariant.

Uit het onderzoek is gebleken, dat mensen die besmet zijn geraakt met de Deltavariant, veelal jongeren zijn. Maar volgens gezondheidsdeskundigen, kunnen zij het risico minimaliseren door zich te laten vaccineren.

Voor een maximale bescherming, is het dus noodzakelijk zich met beide doses te laten inenten.

Het Braziliaans ministerie van Volksgezondheid verklaarde recentelijk, dat tot nu toe slechts 28 procent van de bevolking zich volledig heeft laten vaccineren tegen COVID-19 en 60 procent gedeeltelijk is geïmmuniseerd.

More
articles