Suriname zal schitteren tijdens middengewichttitel in Rotterdam

Het langverwachte gevecht tussen Donovan Wisse en Yousri Belgaroui om de middengewichttitel gaat door op zaterdag 4 september. Volgens de vader van Wisse, Henk Wisse, hebben beide mannen hun gewicht van 85 kg gehaald. Donovan zijn voorbereiding is lang geweest vanwege covid, maar toch heeft hij zich volledig kunnen voorbereiden. Ook werd het evenement verschoven van 17 juli naar 4 september. Wisse is zeer gefocust. ‘’Een vechter heeft de mind set nodig, het geloof in zichzelf en zal bovenal hard moeten werken, wil hij de zege behalen. Talent speelt ook een rol. Het is ook wie de overwinning het meeste wil’’, zegt vader Wisse. De voorbereiding bestond voornamelijk uit veel boksen en trappen en zo min mogelijk klappen en trappen terugkrijgen.

Volgens minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), is het ministerie bezig extra aandacht te besteden aan onze topsporters. Met de weinige middelen die wij hebben als ministerie streven wij ernaar om samen te werken met verschillende stakeholders. ‘’Anno 2021 mogen wij geen twijfels meer hebben om daadwerkelijk te investeren in de topsport. We moeten terug naar het vorige decennium waar de sporters bijna geen broko ede hadden’’, zegt Emanuel. De minister zegt verder dat ze enthousiast is over de prestaties van Donovan Wisse. ‘’Wanneer Wisse in de ring zal staan, staat hij daar voor alle Sranan man nanga uma. Ik ben ervan overtuigd dat hij terug zal keren met de wereldtitel’’, zegt de minister.

Tot slot geeft Henk Wisse aan dat zijn zoon Suriname hoog op de wereldkaart zal plaatsen. ‘’Dan is hij Glory kickboxing wereldkampioen in de 85kg klasse. Daarna zal hij zijn kampioenstitel moeten verdedigen voor minimaal twee jaar, want zolang loopt zijn contract nog bij Glory’’, aldus Henk Wisse.

Na het gevecht van Donovan Wisse zal de minister samen met directeur Sportzaken, praten met de kickboxer en zijn vader.

More
articles