Ministerie ondersteunt Tjon En Fa

Met alle actoren zoals het Surinaams Olympisch Comité, bonden, atleten en de ouders, zal het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) werken aan een plan om ondersteuning te bieden aan alle atleten die Suriname vertegenwoordigen tijdens internationale sportmomenten. Het ministerie streeft ernaar om de komende periode extra aandacht te besteden aan de topsporters. ‘’Met de weinige middelen die wij hebben als ministerie, streven wij ernaar om samen te werken om door middel van topsport ons land hoog op de wereldkaart te plaatsen’’, zei ROS-minister Gracia Emanuel tijdens het bezoek dat baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa, heeft gebracht aan het ministerie op donderdag 26 augustus.  Minister Emanuël is zeer tevreden over de prestaties van de topsporter. De bewindsvrouw heeft hem bemoedigd om zich te blijven inzetten om uit te komen voor ons geliefd land. “Dankzij jouw prestatie was Suriname weer in de spotlights bij de 2020 Olympische Spelen met als onderdeel baanwielrennen”, gaf zij aan. De minister is in gesprek met de regering om de nodige ondersteuning te bieden aan Tjon En Fa zodat hij een onvergetelijke wedstrijd kan spelen tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Verder zei de minister dat ze er is voor alle sporters. ‘’De deur van mijn werkkamer staat altijd open.’’  Tjon En Fa is het ministerie zeer erkentelijk voor de bijdrage die het ministerie wil leveren. ‘’Ik woon, train en studeer in het buitenland. Jammer genoeg kan ik niet in mijn eigen land wonen, omdat de faciliteiten niet aanwezig zijn om mij goed voor te bereiden’’, zei Tjon En Fa. hij zei ook, dat de wereldkampioenschappen dit jaar in oktober in Frankrijk zullen plaatsvinden.  Tjon En Fa vertrekt zondag a.s. weer naar het buitenland om zich voor te bereiden op de wereldkampioenschappen. Na afloop kreeg de sporter een award en een bloemstuk van de minister.

More
articles