Wereldwijd stijgt het aantal Covid-besmettingen

In de afgelopen 24 uur zijn twee personen in ons land gestorven aan de gevolgen van een coronabesmetting. Het aantal overledenen is hiermede gestegen naar 685. Er zijn al 36 personen overleden in deze maand augustus. Momenteel zijn er 77 mensen in het hospitaal opgenomen, terwijl negentien patiënten op de Intensive Care Units van de verschillende ziekenhuizen, worden verpleegd. Verder werden er 48 nieuwe besmettingen geregistreerd, het resultaat na 181 keer testen. 133 personen werden negatief getest. Momenteel zijn er 737 geïnfecteerden in isolatie. Er werden 62 mensen genezen verklaard. In totaal werden 26.641 burgers in ons land positief getest en zijn 22.784 anderen hersteld. Wereldwijd stijgt het aantal Covid-besmettingen aanmerkelijk. Zo zijn er wereldwijd ongeveer 208 miljoen bevestigde gevallen van covid-19 en 4,37 miljoen personen overleden aan de gevolgen van COVID-19 en zijn varianten.

De algemene maatregelen, zoals het dragen van een mond- en neusbedekking buiten het eigen huis is verplicht, in het bijzonder bij het betreden van ruimten,  de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID19-afstand, het regelmatig wassen van uw handen met zeep en water of het gebruik een handsanitizer, moeten nog al-tijd in acht genomen worden. Het wordt ook nog steeds dringend geadviseerd, thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen, uit huis te gaan. Verder is het uitgaansverbod tot en met 31 augustus dagelijks van 21:00 uur in de avond tot 06:00 uur in de ochtend afgekondigd. Voor alle duidelijkheid mag men zich, gedurende deze periode, van 6 uur in de ochtend tot 9 uur in de avond, begeven op de openbare weg.

De speciale gezant uit Nederland, de arts-microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger, heeft president Chandrikapersad Santokhi, en zijn regering aanbevolen de communicatie rond de covid-19-vaccinatie verder op te voeren. Volgens hem is het van heel groot belang om met de mensen die twijfelen te gaan praten en ze uit te leggen, waarom ze zich moeten laten vaccineren. Het is de bedoeling nog deze week te beginnen met het uitvoeren van de zaken die door Sprenger zijn aanbevolen. De president heeft groen licht hiertoe gegeven.

Naast het opvoeren van communicatie heeft Sprenger ook geadviseerd dat er een verbeterde database en dataverwerking komt voor COVID-19. Het verzamelen van data en de analyse daarvan, is van enorm belang, om goed beleid te kunnen maken. Met de ondersteuning van Nederland en andere organisaties zoals de PAHO en bevriende naties, is het al gelukt om een goede teststraat op te zetten en PCR-testen uit te voeren. Ook de diagnostiek, isolatie en quarantaine, zijn momenteel goed opgezet. Al deze zaken zijn geanalyseerd door Sprenger.

More
articles