ROS overhandigt sportmateriaal aan 26 organisaties

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) met name het directoraat Sportzaken in samenwerking met het onderdirectoraat Sportaccommodaties en Ruimten (SAR), heeft op 16 augustus in het gebouw van het NIS aan ongeveer 26 sportorganisaties en verenigingen, sportmaterialen overhandigd.  Directeur Gordon Touw Ngie Tjouw gaf aan dat deze materialen overhandigd zijn ten behoeve van de gemeenschap. De overhandiging moet gezien worden als ondersteuning van de sportontwikkeling conform het beleid van het ministerie. Ook is dit een onderdeel van het subsidiebeleid van de overheid dat bestaat uit het beschikbaar stellen van financiële middelen, maar ook human resources en sportaccommodaties. ‘’Onze prioriteit is sportontwikkeling in zijn algemeenheid te stimuleren’’, zei Touw Ngie Touw.  De heer. K. Kiene, vertegenwoordiger van SV Junior 2014, zei goed gebruik te zullen maken van de gedoneerde goederen. Vanwege COVID-19 kunnen de jongeren voorlopig niet voetballen, vandaar dat er gekeken zal worden naar het directoraat, of er een manier gecreëerd kan worden om de jongeren bezig te houden. Elles Misiekaba Elles, vertegenwoordiger van Youth Leads The Way, gaf aan dat haar organisatie zich focust op jonge mensen zodat zij hun verborgen talenten tot uiting kunnen brengen. Ook deze organisatie was blij met de geste.  Ondanks het feit dat niet elke organisatie een aanvraag kon doen, is het directoraat erg laagdrempelig en zal er nog ruimte zijn voor andere organisaties om hun aanvraag te doen.  “We gaan slechts voor transparantie en vragen de organisaties om een update te geven hoe het gaat met de materialen die verschaft zijn en indien die goed gebruikt worden”, aldus Touw Ngie Tjouw.. De organisaties die in aanmerking zijn gekomen: Styosa, SV Junior 2014, St. Tikabra, Organisatie Moengo, bestuur Creola, St. Smile, SVV, Botopasi, SV De Broeders, St. De Kans, Jong Tiger SCSV, Boven Suriname, St. Buurtwerk Santo Dorp en Omgeving, Youth Leads The Way, St. Sportkoro, Real Misman, AWJ.

More
articles