HET WAS EEN KWESTIE VAN TIJD

Internationaal ziet men dat de besmettingen met de deltavariant van het COVID-19-virus ernstiger verlopen bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Bij gevaccineerden blijft het vaker bij een milde aandoening. De deltavariant verspreidt zich bovendien sneller en heeft een kortere incubatietijd. Nu de deltavariant van het coronavirus ook is gedetecteerd in Suriname, buurland Brazilië, Frans-Guyana en Guyana, hebben op sociale media velen reeds hun bezorgdheid geuit over de door de overheid doorgevoerde versoepeling. Men had al gewaarschuwd dat met het verder toelaten van het personenverkeer, het deltavirus ons land sneller binnen zou worden gebracht. Voor wat het opengooien van de grenzen betreft, zijn de meeste mensen toch behoorlijk bezorgd geworden. Zij waren er dan ook geen voorstander van om het vliegverkeer met Brazilië te openen. Dit is nog altijd een onverantwoordelijke stap, omdat het risico nog steeds heel groot is, dat meerdere ziekten geïmporteerd worden. Uiteraard moet eenieder zichzelf proberen te beschermen tegen COVID-19.

En terwijl we dit allemaal weten, lijkt het ons dan ook nodig, veel meer rekening te houden met de komst en vermeerdering van het deltavirus in ons land. Keerpunt is en blijft van mening, dat we onze borst nat mogen maken, want het betreft een kwestie van tijd, dat deze variant ook slachtoffers hier begint te maken. We doen namelijk zeer onvoldoende, om onze grenzen goed te bewaken en het is geen geheim, dat dagelijks illegalen dit land betreden en het vermoeden bestaat zelfs, dat velen niet gevaccineerd zijn. De regering zou echt terughoudend moeten reageren, en de grens met Brazilië nog niet openen, gezien daar de deltavariant daar reeds meerdere slachtoffers heeft gemaakt.

Het ministerie benadrukt wel de ernst van de situatie na de constatering van de deltavariant in ons land en wijst eenieder er nogmaals op, zich te houden aan de geldende COVID-19-maatregelen, waaronder de MoHaNa-regels, maar zij doet er verder heel weinig aan, het virus terug te dringen. Het grote gevaar dat nu dreigt, is wél dat we over enige tijd zeker te maken krijgen met delta, en dan rijst onmiddellijk de vraag, hoe wij die vierde golf zullen opvangen en beheersen. Het wordt naar onze mening, de hoogste tijd dat de overheid laat zien dat ze wel in staat is de illegalen tegen te houden en vervolgens weer het land uit te zetten. En ook mag niet over het hoofd worden gezien, dat de gestelde maatregelen niet nageleefd worden. Om een ernstig ziekteverloop in ons land te voorkomen, is het daarom volgens de regering van groot belang, dat men gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het COVID-19-virus.

More
articles