Renzo Tjon-A-Joe op de vijfde plaats geëindigd in de Olympische Spelen in Tokio

Voor Renzo Tjon-A-Joe zit de Olympische Spelen 2020 in Tokio erop. Tjon-A-Joe is vanmorgen om 07.09 uur Surinaamse tijd in heat 6 van de 50 meter vrije slag, vijfde geworden tijdens de Olympische Spelen in Tokio, Japan. De 26-jarige Surinamer, die in baan vijf lag, klokte 22,56 seconden in Olympic Aquatics Centre. Overall eindigde hij als 36ste onder de 73 deelnemers. Slechts de topzestien kwalificeerde zich voor de halve finales. Alle halvefinalisten doken onder de 22 seconden. Snelste was de Amerikaan Caeleb Dressel, die bij de University of Florida Surinames Olympisch kampioen Anthony Nesty als zijn trainer had. Dressel, die eerder in Tokio al goud won op de 100 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag, klokte 21,32 seconden. De Braziliaan Bruno Fratus (21,67) en de Nederlanders Thom de Boer (21,75) en Jesse Puts (21,84) zitten ook in de volgende ronde.

Andrej Barna (23) van Servië tikte in heat 6 als eerste aan in 22,29 seconden. Dylan Carter (25) van Trinidad en Tobago en Brett Fraser (31) van Kaaimaneilanden werden tweede in een identieke 22,46 seconden. Enzo Martinez (26) van Uruguay volgde daarna in 22,52, waarna Tjon-A-Joe aantikte in 22,56 seconden.

Nu Tjon-A-Joe in actie is gekomen, rest nog baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa die zich als enigste van de Surinamers automatisch kwalificeerde voor de Tokio Games. Hij zal in de Izo Velodrome uitkomen op de 200 meter sprint (4 augustus) en keirin (7 augustus). Aanvankelijk zou ook Sören Opti participeren met een wildcard, maar doordat hij besmet raakte met het coronavirus kon hij niet meer afreizen.

More
articles