Ruim 11.000 personen gevaccineerd in het weekend

Dit weekend zijn in totaal 11.256 personen gevaccineerd met een eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19. Zondagmiddag werd bekend, dat er in totaal 5495 mensen zijn gevaccineerd op de verschillende priklocaties. Bij het AZP 1788, Magenta NCT 2579 en PCS 1128 personen. Op zaterdag 5 juni werden er 5761 mensen gevaccineerd: op de priklocatie van het PCS 1285, Meerzorg RGD 1172, AZP 1301 en bij Magenta NCT werden 2003 mensen gevaccineerd. Velen hebben op zaterdag en zondag gehoor gegeven aan de oproep van de regering om zich te laten vaccineren. Men had zich vanaf 03.00 uur in de ochtend verzameld, de wachtrij liep tot om de hoek van de priklocaties. Ook 18-jarigen konden dit weekend hun eerste prik laten zetten. Op de website laatjevaccineren.sr staat dat er in totaal 108.076 vaccins zijn gezet, waarvan 86640 personen zijn gevaccineerd met een eerste dosis en 21436 met een tweede dosis.

40.000 AstraZeneca-vaccins

Komende week mag Suriname meer vaccins verwachten, dit liet president Chandrikapersad Santokhi afgelopen weekend weten op zijn sociale media pagina, nadat hij de leider van het Nederlandse medisch team, Marc Sprenger, en ambassadeur Henk van der Zwan, bij hem thuis had ontvangen. Ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken waren aanwezig tijdens deze ontmoeting. Er werd tijdens deze bijeenkomst uitgebreid stilgestaan bij de werkzaamheden die het team de komende tijd gaat verrichten ter ondersteuning van de acute covid-noodsituatie in Suriname. Sprenger bevestigde dat deze week, een eerste hoeveelheid van 40.000 AstraZeneca-vaccins door Nederland aan Suriname geleverd zal worden.

Laat je vaccineren

Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en het kan levens redden. Het is daarom heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid is een grootschalige campagne opgezet om alle burgers ouder dan 18 jaar, bewust te maken van het belang van vaccineren. Belangrijk is dat wie gevaccineerd wil worden, zich moet registreren. Het ministerie is heel tevreden over hoe de vaccinatiecampagne tot nu toe verloopt. Wat het gebruik van het AstraZeneca-vaccin betreft, vertrouwt het ministerie volledig op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks-en gezondheidsinstituten zoals de World Health Organization (WHO) en de European Medicines Agency (EMA). Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie (TAC). De WHO heeft aangegeven, dat er constante monitoring plaatsvindt als het gaat om de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin. Alle resultaten die hieruit voortvloeien, worden gedeeld met het ministerie.

More
articles