Lockdown wordt mogelijk aangepast

Een bron uit de medische wereld heeft aan de krant gezegd, dat de total lockdown mogelijk wordt aangepast. Dit naar aanleiding van de drukte die de afgelopen week ontstond op straat en in de winkels op de dagen (ma, wo, vrij) dat burgers boodschappen mogen doen. De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Marica-Redan, zei tegen een lokaal medium, dat gezien de drukte, de total lockdown mogelijk averechts werkt.

Het is niet wenselijk dat grote groepen mensen zich op straat bevinden, daar dit juist kan zorgen voor besmetting met het COVID-19-virus. Mogelijk zal de regering komen met het systeem waarbij er gewerkt wordt met de eerste letter van de familienaam bij het doen van inkopen. Deze controle zal geschieden door de bestuursambtenaren. Ook de vaccinatiecampagne zal per wijk worden gedaan, waardoor een te grote toeloop voorkomen wordt.

De president zei afgelopen week in het parlement, dat er nog steeds mensen zijn die COVID-19 niet serieus nemen. Volgens de president worden er nog steeds feestjes gehouden, terwijl in het ziekenhuis mensen liggen die letterlijk voor hun leven moeten vechten. Indien de mentaliteit niet verandert, zal het aantal besmettingen blijven toenemen.

Veel mensen hebben hun werk verloren als gevolg van COVID-19 en zitten nu zonder inkomen. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft beloofd de getroffen groepen tegemoet te komen. Volgens hem zullen er mensen worden ingezet die in de ressorten de mensen zullen registreren die de hulp daadwerkelijk nodig hebben. De vicepresident deed een beroep op de gemeenschap zich te houden aan de covid-maatregelen en zoveel mogelijk thuis te blijven.

More
articles