Nep Facebook account minister Amar Ramadhin actief

Het ministerie van Volksgezondheid maakt hierbij bekend, dat een nep Facebook account van minister Amar Ramadhin, actief is op Facebook. Het ministerie vraagt eenieder om deze pagina zoveel als mogelijk te rapporteren bij Facebook.

Nep Facebook account: www.facebook.com/minamarramadhin Via deze pagina worden er sinds kort valse berichten gelanceerd richting de gemeenschap. Dit is een zeer kwalijke zaak, aangezien de berichten te maken hebben met bekendmakingen die niet op waarheid berusten. Dit zorgt voor onnodige onrust en twijfels bij velen in de gemeenschap. Op 24 mei 2021 werd een bericht gelanceerd over een cholera-uitbraak in Paramaribo. Het ministerie van Volksgezondheid distantieert zich van dit bericht en ontkent deze uitbraak. Er zijn in de afgelopen periode geen choleragevallen gerapporteerd aan het BOG.

De officiële berichtgeving vanuit het ministerie van Volksgezondheid wordt via de volgende kanalen gepubliceerd:

  1. De Facebookpagina van het ministerie van Volksgezondheid: www.facebook.com/VolksgezondheidSuriname
  2. De Communicatie Dienst Suriname (CDS)
  3. De website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg: www.bogsuriname.com

Het ministerie van Volksgezondheid is reeds in contact met de veiligheidsdiensten om de beheerders van deze pagina op te sporen en roept eenieder op om berichten afkomstig van de nep pagina, NIET te delen via sociale media.

More
articles