Hoge onderscheiding voor PG Baijnath Panday

Lofspraak van president voor Baidjnath-Panday

“In uw loopbaan heeft u het niet eenvoudig gehad, maar als hoogste baas van de opsporing en vervolging ging u altijd recht door zee. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtsstaat staande te houden. U heeft decennialang uw krachten gegeven aan het openbaar ministerie, sinds 1988. U heeft gewerkt aan de versterking van de rechtsstaat en de rechtshandhaving”, sprak president Chandrikapersad Santokhi tot de vertrekkende procureur-generaal (PG) Roy Baidjnath Panday. Procureur-generaal Baidjnath Panday is op vrijdag 9 april in het Presidentieel Paleis door president Santokhi onderscheiden en benoemd tot Grootofficier in de Ere Orde van de Palm.

“In de laatste jaren van uw loopbaan hebt u de hoogste functie vervuld binnen het openbaar ministerie. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtstaat in stand te houden. U heeft een aantal high profile, uitgebreide en gekwalificeerde strafzaken voorbereid en ter vervolgd voorgelegd aan de rechter. U heeft hiermee vertrouwen gegeven aan de rechtshandhaving in Suriname.” De president uitte zijn bewondering voor de werkwijze van de PG. ‘’Zijn kracht ligt in de kalmte die hij uitstraalt en zijn geloof in de Schepper. Hij heeft op nationaal niveau een bijdrage geleverd, ook bij het indammen van de internationale grensoverschrijdende criminaliteit.’’ De president heeft een beroep gedaan op de vertrekkende PG om zijn opgedane kennis en wijsheid nog beschikbaar te stellen aan de Surinaamse samenleving. De PG heeft op 12 april zijn laatste werkdag, daarna gaat hij met pensioen.

More
articles