India geeft goedkeuring aan project nieuw voetbalstadion

In oktober 2020, bij de herdenking van het 100-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), werd de intentie om de bouw van een nieuw André Kamperveen Stadion te ondersteunen, benadrukt door president Chandrikapersad Santokhi. Op woensdag 21 maart tijdens het bezoek van de nationale selectie op het Kabinet van de President, heeft het staatshoofd bevestigd dat de Indiase overheid het project heeft goedgekeurd.

De president zei dat de voetballers in de toekomst in een modern voetbalstadion zullen spelen, dat voldoet aan alle internationale standaarden. Dit stadion zal gebouwd worden met financiering uit de kredietlijn met de regering van India. Het traject werd vorig jaar opgestart door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, om deze kredietlijn aan te spreken en in te dienen.

De bestuursleden van de SVB, trainers en spelers, zijn zeer verheugd over deze mededeling. ‘’Dit project zal binnen deze regeerperiode gerealiseerd worden’’, aldus de president.

More
articles