Directeur wil NIS omtoveren tot moderne show- en sporthal

De vernoeming van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) naar onze golden boy Anthony Nesty is nergens vastgelegd. “De naam Anthony Nesty Sporthal staat niet officieel op papier”, zegt Joel “Bordo” Martinus, de directeur van NIS. Martinus is enkele weken terug benoemd tot directeur. “Ik ben bezig de naamswijziging officieel te laten vastleggen”, zegt hij. Ook is het zijn wens om een borstbeeld van onze zwemlegende te plaatsen op het terrein. Volgens Martinus is Nesty Olympisch zwemkampioen. “Op het terrein achter NIS wil ik daarom een internationaal zwembad bouwen, waar er ook wedstrijden gehouden kunnen worden.”

Metamorfose indoorhal op komst

Directeur Martinus zit sinds zijn aantreden niet stil. “Dit gebouw is 30 jaar geleden opgezet en heeft nooit als zodanig een grondige renovatie gekend. Ook voldoet het niet meer aan de hedendaagse eisen van een moderne sporthal”, merkt Martinus op. “Door Covid-19 kan de sporthal voorlopig niet gebruikt worden, maar dat neemt niet weg dat het hersteld moet worden. Ik heb tijdens de inventarisatie van zaken opgemerkt dat het ijzerwerk aan het plafond instabiel is en anytime kan instorten. Dat moet compleet vervangen worden”, zegt Martinus. Verder wil de directeur van NIS de vloer en stoelen van de tribune aanpakken. “Je kan niet naar een show gaan die vijf uren duurt en dan zit je op niet-comfortabele stoelen”, zegt hij. Ook het plaatsen van airco’s in de zaal is een wens. Voor de NIS-directeur moeten verder de bars uit het gebouw verdwijnen. “Ik wil het voortaan doen met drank- en snackmachines. Zo vindt er betere controle op het geldverkeer plaats”, merkt hij op. Voor de diensten als politie, brandweer en EHBO komen ook speciale ruimtes.

Ook herinrichting buiten hal

Ook voor buiten de hal heeft de nieuwe directeur mooie plannen. Naast het zwembad, denkt hij dat het terrein volledig betegeld moet worden. Er komt een digitaal systeem van betaald parkeren. Een groot digitaal billboard voorin zal alles moeten opfleuren. Het gedeelte van het loket wordt compleet verwijderd.

Directeur Martinus roept architecten, ontwerpers en aannemers op, die willen meedoen met dit project, om met een plan en begroting te komen. Deze kunnen bij het secretariaat ingediend of voorgelegd worden.

More
articles