Israël ontwikkelt zeer effectief geneesmiddel tegen corona

Geen bijwerkingen

In Israël hebben wetenschappers een veelbelovend medicament voor de behandeling van COVID-19 ontwikkeld, dat voor maar liefst 96 procent effectief blijkt te zijn tegen het coronavirus en volgens wetenschappers, geen enkele bijwerking heeft. De eerste resultaten zijn indrukwekkend, meldden Israëlische media. Binnen drie tot vijf dagen na toediening van de medicijn, konden 29 patiënten uit het Ichilov Ziekenhuis in Tel Aviv (Israël) worden ontslagen. Het door professor Nadir Arber ontwikkelde medicijn, bestrijdt de cytokinestorm, een mogelijk dodelijke overreactie van het immuunsysteem op de coronavirusinfectie, waarvan wordt aangenomen dat deze verantwoordelijk is voor een groot deel van de sterfgevallen die verband houden met de ziekte.

EXO-CD24 werd oorspronkelijk ontwikkeld om kanker te bestrijden. Nu lijkt het dus ook covid-patiënten te helpen, met name als zij nog niet in een kritieke toestand zijn beland.

Het ziekenhuis heeft een verzoek ingediend bij het Israëlisch ministerie van Gezondheid, om de proef te verlengen.

Meer onderzoek

Uit deze eerste testfase blijkt dus dat het medicijn voor 96% effectief is. Om hier meer zekerheid over te krijgen, wordt het geneesmiddel ook uitgeprobeerd in de volgende testfasen. Als de resultaten daarvan net zo succesvol zijn, kan het geneesmiddel een ‘gamechanger’ worden in de strijd tegen COVID-19.

Ook een medisch centrum in Jeruzalem, denkt op het spoor te zijn van een effectief geneesmiddel: een middel met de naam Allocetra. Van de 21 patiënten in kritieke toestand die ermee werden behandeld, herstelden er 19 binnen zes dagen. Allocetra werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van een overactief immuunsysteem. Voor beide medicijnen geldt wel, dat er meer en grootschaliger onderzoek dient te worden gedaan, voordat er van een werkelijke doorbraak kan worden gesproken.

More
articles