Rosebel Goldmines ondersteunt 7 studenten met verdere studie

Rosebel Gold Mines heeft dit jaar voor de 11e keer het Scholarship Programma uitgevoerd, waarbij elk jaar vier best geslaagde studenten van het mulo en lbo, in aanmerking komen voor een studiebeurs. Dit jaar heeft het bedrijf in plaats van vier, zeven studenten ondersteund. Volgens Jerry Finisie, Sustainability Manager Rosebel, werden tot vorig jaar alleen beurzen toegekend aan studenten van het lbo en Mulo Brokopondo. Met de uitbreiding van de werkzaamheden naar het Boven-Saramacca gebied, worden nu ook beurzen toegekend aan de leerlingen in dat gebied. In dit gebied is er helaas geen muloschool, dus wordt de beurs toegekend aan de best geslaagden van de lagere school. Savarina Haabo is de eerste student uit dit gebied die deelneemt aan het junior scholarship programma.

Behalve Haabo, zijn ook Jozef Abelintie, Megissha Diso, Usher Pansa, Angiti van Dalen, Sien Sedoc en Lorenzo Sampi, in aanmerking gekomen voor een beurs. Alle zeven studenten hebben vandaag een award gekregen als teken dat zij nu tot de grote familie van scholars behoren. Zij hebben daarna samen met een ouder en hun sociale begeleider, het contract met Rosebel getekend. Vanwege COVID-19 is de jaarlijkse ondertekening van de contracten anders georganiseerd. De studenten die reeds in het programma zijn, waren dit jaar niet aanwezig om de nieuwe studenten te verwelkomen.

De afgelopen drie jaar hebben alle studenten met een beurs, het schooljaar succesvol afgesloten. Volgens Finisie is dit het teken van het succes van de begeleiders en de studenten.

Het Scholarship Programma is een onderdeel van de corporate social responsibility van het bedrijf. In het kader hiervan voert Rosebel binnen de gemeenschappen in het district Brokopondo, educatie gerelateerde projecten uit. Met de ondertekening van de nieuwe contracten met de studenten, worden de studenten in staat gesteld om in Paramaribo middelbaar onderwijs te volgen. Zij krijgen hierbij ook de nodige sociale en technische begeleiding van een team van Rosebel. Het bedrijf neemt de totale kosten van de studie inclusief verblijf en transport, op zich. Met de nieuwe groep studenten, begeleidt het team van Rosebel in totaal 31 studenten.

Finisie benadrukt dat het programma de studenten op sociaal gebied ondersteunt, maar dat het de verantwoordelijkheid van de ouders en verzorgers niet wegneemt. Hij drukt vooral de ouders op het hart om de nodige ondersteuning te blijven geven aan hun kinderen door hen te bellen, zoveel als mogelijk te bezoeken en door contact te onderhouden met de sociale begeleiders.

door Priscilla Kia

 

More
articles