Ex-First Lady kocht drie overheidsvoertuigen voor USD15.000

Het ministerie van Openbare Werken onder leiding van minister Riad Nurmohamed, is bezig met een onderzoek naar de verkoop van dienstvoertuigen die in de periode van januari tot en met juli dit jaar heeft plaatsgevonden. De redactie van De West heeft afgelopen zaterdag de lijst met de verkochte overheidsvoertuigen die nader wordt onderzocht door het ministerie van Openbare Werken, in extenso in de krant gepubliceerd en op haar website geplaatst. Uit betrouwbare bron hadden wij vernomen, dat deze lijst authentiek is. Op deze voormelde lijst staan niet alleen klinkende namen, maar ook mensen die ‘diensten’ hebben bewezen aan de regering Bouterse. De lijst bevat niet alleen namen van hooggeplaatste in de samenleving, maar er komen ook namen voor van lijfwachten, medewerkers van het vorig kabinet en beleidsadviseurs. Bovenaan de lijst prijkt de naam van gewezen vicepresident Ashwin Adhin, gevolgd door ex-minister Ramon Abrahams en de voormalige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad.

Op deze lijst staat ook de naam van voormalig president Desi Bouterse, zijn echtgenote Ingrid Bouterse – Waldring en zijn dochter Peggy Bouterse, die voor een spotprijs, voertuigen hebben gekocht. Op nummer 45, 46 en 47 van deze lijst, staan drie voertuigen vermeld die zijn gekocht door de ex-First Lady voor een bedrag van ongeveer USD15.000, – (gezien de wisselkoers rond die periode). De voertuigen waren toen geregistreerd en voorzien van blauwe en witte overheidsnummerplaten, waarschijnlijk zijn die thans vervangen door de gebruikelijke gele nummerplaten.

Ook adviseurs van de voormalige regering hebben tegen zwaar gereduceerde tarieven voertuigen kunnen kopen. Zo heeft Ramon Abrahams een Toyota Hilux van het bouwjaar 2019 gekocht voor SRD 16.814,- ( USD2.235). Ex-president Jules Wijdenbosch heeft twee voertuigen gekocht, een Ssang Young Rexton bouwjaar 2019 voor SRD 10.395,- ( USD1.382) en een Lincoln MKS bouwjaar 2013 voor SRD 4850, – ( USD645).  Naar verluidt is gebleken, dat de lijst met ongeveer 150 overheidsvoertuigen een weergave is van zware benadeling jegens de staat Suriname. “Gezien ook ex-ministers voertuigen van ongeveer USD 35.000, – met een bouwjaar 2019 hebben gekocht voor een bedrag van nog geen USD 5000, -, is het zeker de moeite waard om deze transacties nader te onderzoeken”, aldus een jurist.

More
articles