Pomphouders erg verrast door brandstofprijsverhogingen

‘Prijsaanpassing ad hoc en ongestructureerd’

De brandstofprijs is vanochtend onverwachts drastisch verhoogd. Zelfs de pomphouders werden verrast door deze aanzienlijke verhoging. “De prijs van diesel en unleaded wordt per ingaande 22 september 2020 per direct als volgt aangepast”, aldus het officiële bericht. De prijs is vanaf vanmorgen gesteld op: diesel- SRD 10.33, unleaded- SRD 10.88 en V-Power –SRD 11.05. De pomphouders konden deze prijzen niet gelijk aanbrengen, omdat de pomp tot een bedrag van SRD 9.99 kon worden bijgesteld. Hierdoor was een groot aantal pompstations nog rond 11.00 uur vanmorgen gesloten, men moest wachten op technische medewerkers, die de prijzen handmatig konden instellen. “Het openstellen van de pompstations ging tergend langzaam, omdat de technische mensen de hele ochtend langs alle pompstations moesten gaan om de pompprijzen bij te stellen.

Pas vanmorgen om half negen kregen wij het bericht, dat de prijzen bij de pomp moesten worden aangepast terwijl er gisteren nog was meegedeeld, dat brandstof en medicamenten nog niet verhoogd zouden worden. Kunnen deze mensen niet plannen, alles gaat zo ad hoc en ongestructureerd”, aldus een pomphouder. Een ander probleem bij sommige servicestations, was dat het bord dat normaal de prijsweergave toont van de brandstofprijzen, tot een cijfer voor de komma gaat, dus kon het ook niet aan.

Volgens verschillende pomphouders hebben zij toestemming gekregen van het ministerie van Economische Zaken om de prijs aan te passen. Dit vooruitlopend op de beschikking. Wij hebben vernomen, dat Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond heeft gezegd, dat de bond uitgenodigd is voor een spoedoverleg met minister Saskia Walden. De bond is zeer benieuwd wat het resultaat zal zijn van dit overleg. Bij het ter perse gaan van deze editie heeft de redactie uit betrouwbare bron vernomen, dat de pompprijs rond 13.00 uur bij de SOL weer is aangepast naar: Diesel- SRD 10.67, Unleaded- SRD 11.40 en V-Power SRD 11.58.

More
articles