Antilichamen genezen covid-patiënten mogelijk geneesmiddel

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft in de afgelopen periode, onderzoek gedaan naar het antilichamen-houdend plasma van genezen COVID-19 patiënten. Uit het onderzoek zou zijn gebleken, dat antilichamen van reeds genezen patiënten, een mogelijk geneesmiddel kunnen zijn voor personen die besmet zijn met COVID-19. In het kader hiervan vraagt het AZP aan genezen coronapatiënten, om bloed te doneren voordat zij uit het ziekenhuis worden ontslagen. Volgens het AZP, bevat het bloed in dat stadium 10 keer zoveel antilichamen, dan later in het herstelproces. Dit proces, het bijwerken van het afgetapte bloed, wordt ondersteund door Hemoclear in Zwolle (Nederland) middels een bloedfilter.

Viroloog John Codrington zegt tegenover De West, dat het een goede zaak is, gezien men bezig is met experimenten, echter moet het alleen op de juiste manier geschieden. “Er zijn speciale specialisten belast met zulk onderzoek, want voor het experimenteren met medicamenten is toestemming nodig.

Deze methode kan misschien werken bij ergere COVID-19 patiënten. Een andere vraag waarmee we zitten, is of deze methode wel efficiënt is. Want veel mensen zouden op deze manier genezen kunnen worden”, zegt Codrington.

Volgens hem moet er eerst met toestemming van het ministerie van Volksgezondheid worden nagegaan of de methode nog van toepassing is. “Het aantal actieve gevallen is aan het afnemen, aan wie gaan ze methode toedienen? Het is daarom belangrijk om eerst na te gaan of de methode betrouwbaar is en of er mensen zijn die hierdoor met succes reeds genezen zijn verklaard”, aldus Codrington. De AZP-anesthesist Rosita Bihariesingh, zegt tegenover de media, dat de resultaten heel positief zijn.

 

More
articles