Gezichtsherkenning niet geactiveerd bij Safe City camera’s

De voormalige regering Bouterse maakte in 2017, een aanvang met het Safe City-project. Het project bestaat uit camera’s die geplaatst zijn in verschillende wijken en heeft tot doel het veiligheidsgevoel van de burgers te vergroten. Gardelito Hew A Kee, coördinator van e-Government, zei bij de aanvang van het project, dat Safe City zeker zijn nut zou bewijzen, omdat niet alleen de politie, maar ook de brandweer en de Spoed Eisende Hulp, toegang hebben tot de beelden, die in het Command Center kunnen worden bekeken.

Bij het Safe City project wordt de nadruk gelegd op de preventieve werking die van het project zou uitgaan. Het project is gericht op het voorkomen van criminaliteit. Ex-vicepresident Ashwin Adhin was vol lof over dit project en zei tijdens de lancering ervan,  dat het gezien mag worden als de nieuwe manier van sociale controle. “Er wordt op u gelet, zodat wij de orde kunnen handhaven.

Daarnaast moet elke burger het gevoel hebben dat hij veilig is in het land”, aldus Adhin. Onlangs hebben zich situaties voorgedaan, die vallen onder de noemer van ‘criminele handelingen en strafbare feiten’. In het afgelopen weekend is een schilderij, dat deel uitmaakte van het project Stadsverfraaiing van United Tour Guides Suriname aan de Heiligenweg, vernield. De redactie van De West heeft naar aanleiding hiervan, Gardelito Hew A Kee, gevraagd wat in dezen de mogelijkheden zijn van het camerasysteem van het Safe City project. Volgens Hew A Kee is de gezichtsherkenning van het systeem nog niet geactiveerd. “De politie werkt met het systeem, indien er een misdaad heeft plaatsgevonden, weet de politie hoe te handelen met het verdere politioneel onderzoek. De facial recognition (gezichtsherkenning) is niet geactiveerd, echter kunnen kentekenplaten wel getraceerd worden”, aldus Hew A Kee.

More
articles