Tarief openbaar vervoer mogelijk SRD 8,52 per rit

De voorzitter van de Particuliere Lijnbus-houders Organisatie (PLO), John Maha-dewsing, zei in het radioprogramma ABC Actueel, dat het openbaar vervoer mogelijk binnenkort hervat wordt. Volgens Mahadewsing heeft de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, reeds gezegd akkoord te gaan met de nieuwe tarieven. Tijdens de covid-situatie zal volgens Mahadewsing, voor een enkele rit SRD 8,52 betaald moeten worden.

“We zullen het volgens de covid-protocollen met een mindere bezetting moeten doen, dus dat andere deel dat wegvalt, moet gecompenseerd kunnen worden”, aldus Mahadewsing.

Wanneer de situatie weer normaal is, zal de ritprijs volgens hem teruggedraaid worden naar SRD 4,82 per persoon.

VHP-parlementariër tevens lid van de vaste commissie Transport, Communicatie en Toerisme in het parlement, Cedric van Samson, zegt desgevraagd, dat iedereen in deze moeilijke situatie waarin het land zich bevindt, een bijdrage moet leveren. Volgens Van Samson zijn de prijzen die voorheen gehanteerd werden, reeds achterhaald.

“Iets dat we niet moeten vergeten, is dat het openbaar vervoer ook deel van de samenleving is, echter zullen we voor nu gezamenlijk een bijdrage moeten leveren. We kunnen niet zeggen, dat bushouders het kind van de rekening zijn, want ook zij hebben schulden. Het leven is tweemaal harder geworden, voor elke sector”, zegt hij.

Volgens Van Samson is de overheid momenteel niet in staat om subsidies uit te keren aan de bushouders. Hoewel de nieuwe tarieven niet in verhouding staan tot wat een groot deel van de samenleving maandelijks verdient, zegt Van Samsom dat deze aanpassing de overheid heel veel zal opleveren. “Met de verhoging van de governmenttake, zal de overheid in staat zijn uit de bussector te verdienen in plaats van constant geld uit te geven aan subsidies. We gaan ons allemaal moeten aanpassen en samen de prijs voor wederopbouw betalen.

Niemand kan op dit moment vragen waar het geld naartoe is gegaan, want niemand is brodeloos gemaakt. Op dit moment gaat er alleen naar salarissen al bijkans SRD 76 miljoen per maand”, zegt Van Samson. Verder zegt hij dat, het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) nog steeds de ruggengraat zal blijven, omdat niet iedereen zich het particuliere busvervoer kan permitteren. “Dit is geen pesterij, echter zijn we op een punt beland waar letterlijk iedereen, een bijdrage moet leveren”, aldus Van Samson.

More
articles