KOPPIGE SAMENLEVING

Het aantal positieve COVID-19 gevallen is in de laatste twee maanden drastisch toegenomen. Ook zijn er veel meer doden als gevolg van COVID-19 te betreuren. Alleen al in de maand augustus zijn er meer dan 45 personen overleden aan de gevolgen van corona. Ons land telt nu ongeveer 4320 positieve gevallen van COVID-19. De drastische toename van het aantal besmette personen, heeft de huidige regering ertoe bewogen meer testen uit te voeren om het virus binnen de perken te kunnen houden.

De regering besloot ook de afgelopen twee weken een totale lockdown op de zaterdag in te stellen, om zo het houden van feestjes en dergelijke, tegen te gaan. Deze maatregel is intussen verscherpt en de komende twee weekenden, geldt er een lockdown voor het hele weekend. Vanaf de nieuwe regering het roer heeft overgenomen is een snelle toename van het aantal gevallen te merken.

De discussies over de reden hiervoor laten we even terzijde. Velen beweren dat het aantal gevallen toeneemt, omdat deze regering volgens hen, slap is. Deze groep wil graag overste Daniella Veira van het vorige covid-team terug zien. Volgens hen zou de situatie niet zo erg zijn als zij nog het volk zou toespreken.

Veira sprak het volk op een autoritaire manier toe en hoewel er geen onderzoek naar is gedaan of haar manier van praten meer effect had dan een wat vriendelijker aanpak, zijn velen van mening, dat Veira meer gezag inboezemde met als gevolg dat men zich beter aan de coronamaatregelen hield.

Keerpunt wil de samenleving erop wijzen, dat ook toen Veira de leiding had, mensen zich niet aan de maatregelen hielden. Ook is het zo dat de bereidheid om de maatregelen in acht te nemen minder wordt, naarmate de situatie langer duurt. Dat zien we bijvoorbeeld in Nederland, waar zelfs een actiegroep is opgericht die zich verzet tegen de coronamaatregelen.

Ook in ons land nemen velen het niet zo nauw met de regels. Zo is de samenscholing teruggebracht naar vijf personen, maar op Facebook staan foto’s van mensen die in grote groepen buiten de stad aan het chillen zijn, zonder de coronamaatregelen in acht te nemen. Er gaan zelfs flyers rond over uitstapjes die nog plaats zullen vinden. Er moet wel een mondkapje gedragen worden en ook dient men zich te houden aan de 2 meter afstand, maar we weten allemaal dat niemand zich daaraan zal houden wanneer hij eenmaal in dat gezelschap terechtkomt.

De kans dat de besmettingen verder zullen oplopen wordt veel groter en dan zal men weer vragen naar het vorige covid-team. Misschien moet het nieuwe covid-team afzien van haar slappe houding van boetes en mensen daadwerkelijk gaan oppakken en laten opsluiten.

More
articles