VOLK PROBEERT TE OVERLEVEN TIJDENS LOCKDOWN

President Chandrikapersad Santokhi heeft afgelopen zaterdag bekendgemaakt, dat de COVID-19 maatregelen verder verscherpt zullen worden.

De total lockdown die eerst gold van vrijdagavond t/m zondagochtend 05.00u, is uitgebreid met de totale zondag. De komende twee weekenden zal die zijn van vrijdagavond 20.00u t/m maandag 05.00u. Keerpunt is van mening dat deze lockdown als zeer onterecht wordt gezien door de mensen die zich wel houden aan de gestelde covid-regels.

Er zijn personen die er momenteel van alles aan doen om in deze covid-crisis, toch hun diensten aan te bieden en consumptiegoederen proberen te verkopen. Wij hebben het dan niet alleen over de horeca of taxichauffeurs, maar over alle sectoren, waarbij de mensen die van 08.00u ‘s morgens tot 17.00u ‘s middags werken, wel gewoon hun inkomsten kunnen genereren in bedrijven die zich proberen te houden aan de coronamaatregelen, maar daarentegen zijn er mensen die andere werktijden hebben en die zitten nu zonder inkomen. Een ‘weekend lockdown’ kan dan wel logisch klinken, maar zal je dan niet liever die mensen straffen en of verbaliseren in plaats van de mensen die zich wel aan de regels houden, niet in de gelegenheid stellen iets extra’s te verdienen in deze moeilijke tijd.

Er worden nog wél grote feesten georganiseerd, want cateringbedrijven draaien volgens ons nog volop, omdat er grote bakken met eten en snacks worden besteld. Ook bedrijven die zorgen voor de verlichting, bieden ook gewoon hun diensten aan. Afgelopen week was er naar ons werd gemeld, bijvoorbeeld  een groot feest aan de Marie Curiestraat, waarbij de straat vol geparkeerd stond en de muziek oorverdovend luid was. De buurtbewoners belden naar de politie, maar die verscheen niet op de locatie. Een gerucht ging daarna, dat de politieagenten werden teruggefloten.

Dus zo zie je dan weer, dat er met twee maten wordt gemeten en dat de controle gewoon opgevoerd moet worden. Het zal pas resultaat opleveren wanneer de overtreders van de coronamaatregelen, diep in hun zak moeten tasten, alvorens zij de ernst van de situatie gaan inzien. Een avondje slapen op het Politie Opleidings Centrum wordt gezien als een ‘kiek’ en degenen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt, nemen de situatie met betrekking tot corona, niet serieus.

Ook andere politieke figuren zijn van mening, dat de totale lockdown die dit weekend geldt, ook dit keer niet het gewenste resultaat zal opleveren. De kans op verspreiding wordt juist groter, omdat er een rush op de winkels ontstaat, omdat alle supermarkten het gehele weekend gesloten zullen blijven. Sommige mensen hebben zelfs long weekend plannen, zij willen van vrijdag t/m maandag, ‘vakantie’ vieren bij familie buiten de stad die een huis bezit gelegen langs het water.

De totale weekend lockdown zal volgens de mening van velen, voor een verdere verspreiding en irritatie bij de burger zorgen.  Het moment dat men hoort dat er weer een lockdown op komst is, ontstaat er gelijk een enorme chaotische situatie. Dat was ook duidelijk de afgelopen dagen te merken in het verkeer en in de verschillende winkels. Het hamstergedrag werd ineens weer voelbaar en wat er daarbij kwam kijken, was dat mensen slechts bij een beperkt aantal pinautomaten geld konden halen. Veel mensen waren de afgelopen weken ge-noodzaakt naar een ATM buiten hun eigen buurt te gaan om wat cash te kunnen be-machtigen en ook moeten ze vaak in een lange rij op hun beurt wachten. Het is hoog tijd, dat men de realiteit van de coronacrisis inziet. De overheid moet ertoe overgaan de samenleving beter en duidelijker te informeren over het belang van de sociale afstand en het dragen van een mond- en neusbedekking.

De totale lockdown is niet alleen slecht voor de economie, maar ook voor ons, gezien onze vrijheid steeds verder beperkt wordt.

More
articles