Gedragsverandering nodig om total lockdown te voorkomen

De afgelopen weken is er een toename van het aantal personen dat besmet is met COVID-19. De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) tevens arts Dew Sharman, bevestigt tegenover de media, dat het aantal positieve gevallen inderdaad is toegenomen, maar dat dit vooral komt doordat er meer getest wordt. “Er worden momenteel meer testen afgenomen dan voorheen, waardoor blijkt dat er steeds meer positieven rondlopen”, aldus Sharman. Ook zegt hij dat de situatie verontrustend is, omdat er ook rekening mee gehouden moet worden dat niet een ieder van goede gezondheidzorg kan genieten. Sharman zegt dat als er geen gedragsverandering plaatsvindt, een total lockdown niet uitgesloten kan worden.

“We lopen momenteel tegen het plafond aan van alles wat we beschikbaar hebben, mankrachten zowel faciliteiten. Dit baart mij enorm zorgen. Ten eerste kunnen we niet de opvangcapaciteiten zo gemakkelijk uitbreiden en ook al kunnen we dat doen, hebben we nog steeds een tekort aan menskracht. Ten tweede moeten we de verspreiding van het virus eerst indammen. Houd u zich aan alle covid-maatregelen en blijf thuis, indien u niets op straat te zoeken hebt”, zegt Sharman.

Volgens Sharmen heeft de regering reeds serieuze maatregelen afgekondigd die de verspreiding mogelijk zouden kunnen indammen. “Er zal ook opgetreden worden tegen overtreders, gezien we de keten van besmettingen willen doorbreken”, stelt Sharman. Volgens hem is het de taak van de regering de bevolking te beschermen. “Het komt misschien bij sommige mensen over als ‘straffen’, echter is de primaire bedoeling hierachter om de bevolking te behoeden. We willen dat deze epidemie onder controle wordt gebracht en daarvoor moet je inderdaad wat maatregelen treffen”, aldus Sharman.

Indien het aantal besmettingen blijft stijgen, zal volgens Sharman, een total lockdown voor een langere periode niet uitgesloten zijn. Sharman zegt dat hij als arts, voor een langere total lockdown zou gaan. “De lockdown die 24 uren van kracht is, is geïmplementeerd op basis van ons gedrag. Het is gebleken dat men in het weekend feestjes bouwt, dus heeft de regering kennelijk gemeend om alles zo een beetje dicht te gooien. Ik hoop dat er een verklaring van de regering klaarligt, dat indien deze lockdown niet gewerkt heeft, er andere maatregelen komen”, aldus Sharman.

More
articles