‘Zaken binnen Abop reeds uitgesproken’

Bordo op non-actief, Belfort wordt op het matje geroepen

Het hoofdbestuur van de Abop heeft afgelopen maandag tijdens een structurenvergadering van de partij, besloten om maatregelen te treffen tegen bestuurslid Joël Martinus alias Bordo. Hij wordt op non-actief gesteld. Edward Belfort, hoofdbestuurslid tevens parlementariër, zal op het matje geroepen worden. De Abop is tot dit besluit gekomen, na enkele uitspraken van de eerdergenoemde leden. Abop-topper Ruben Ravenberg, bevestigde vanochtend in het radioprogramma ABC Actueel, dat er is niets mis is met de partij. Volgens Ravenberg zijn er aan het begin van elke nieuwe regering, een paar zaken die rechtgetrokken moeten worden. ‘’Bepaalde zaken binnen de Abop zijn reeds uitgesproken’’, zei Ravenberg.

“Alle leden van het hoofdbestuur zijn dagelijks te bereiken, dus ik ben het er niet mee eens, dat lid Belfort tekeer gaat in de media. Deze zaken zitten ons als partijgenoten niet lekker. Elk huis heeft natuurlijk zijn kruis, maar dat wil niet zeggen dat je je kruis buiten je huis hangt. Ik vind het ook jammer dat bepaalde exponenten uit andere coalitiepartijen, de voorzitter Ronnie Brunswijk persoonlijk hebben aangevallen”, aldus Ravenberg. Volgens hem is er vanaf het begin in het regeerakkoord opgenomen, dat alle coalitiepartners zaken waarover meningsverschillen bestaan, moeten bespreken. “Er is in het regeerakkoord opgenomen, dat er eenheid van beleid in alle dingen zal zijn. Samen uit, samen thuis. Als er fouten zijn gemaakt, moeten die samen besproken worden en niet op de man spelen, zoals dat nu gebeurd is”, zegt Ravenberg.

Het gaat volgens Ravenberg er niet om dat Brunswijk op dit moment ongeloofwaardig overkomt, het gaat om exponenten uit de vorige coalitie die bij de Abop-voorzitter alle mogelijke moeite doen om hun positie te behouden. “Deze exponenten slijmen, alleen om in hun positie te behouden. Niet een ieder in de Abop is blij met de gang van zaken en daarom is er ook een vergadering geweest, waarbij bepaalde zaken zijn uitgesproken”, zegt Ravenberg. Volgens hem moet Brunswijk op dit moment inzien, dat vriendschap en politiek gescheiden dienen te worden. Ravenberg vindt ook dat de president en vicepresident de ruimte moeten krijgen om beleid te maken. ‘’We moeten de president en de vicepresident de ruimte geven om tot goed overleg te overkomen. Ze hebben reeds aangegeven, dat ze zaken willen evalueren.”

Ravenberg benadrukt dat zowel de partijgenoten als de voorzitter tegen kritiek kunnen, maar keurt de manier waarop die is gegeven af. “Bepaalde dingen kunnen gewoon intern besproken worden en daarna komen we naar buiten met hetgeen er besproken is”, zegt Ravenberg. Hij benadrukt dat Brunswijk nimmer op welke wijze dan ook, giften zou hebben ontvangen van de ondernemer Dilip Sardjoe.

More
articles