‘Bordo wil ons schande geven’

(foto: Ivan Summerville)

Vicepresident tevens voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk, zegt dat Joël ‘Bordo’ Martinus, de partij schande wil geven. Dit zei hij naar aanleiding van het relaas van Bordo in de media over de gang van zaken in de Abop en het aanhouden van Mike Nerkust als districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost. Volgens Brunswijk beweren nu velen in de samenleving, dat Nerkust niet weggaat, omdat Brunswijk dat heeft gezegd en dat hij Rusland nog wil houden als president-commissaris. Brunswijk gaf aan dat hij een slechte naam krijgt, terwijl zaken anders zijn verlopen.

Brunswijk stelde dat Bordo als ondervoorzitter van de Abop heeft gesproken, terwijl iedereen weet dat hij geen ondervoorzitter is. “Hij zit in het bestuur. Hij zegt het een aantal keren, maar ik heb niets gezegd. Hij is gewoon een bestuurslid. Hij praat als ondervoorzitter, maar vanaf vandaag moet hij niet meer als ondervoorzitter praten. Als hij wil spreken, mag hij dat doen als bestuurslid, maar als hij als ondervoorzitter gaat praten, geef hij ons ongeluk. Bordo wil ons schande geven met wat hij in de media heeft gezegd de afgelopen dagen.” Brunswijk vroeg de Abop’ers zich rustig te houden en hem de gelegenheid te geven om de partij te leiden.

“Jullie hebben mij de gelegenheid gegeven om de partij te leiden. Laat mij het leiden, maar als jullie dat niet willen, geef dat aan, dan zetten jullie iemand die jullie willen. Als het nou Bordo is, dan zetten jullie hem. Maar ik heb de partij tot een mooie hoogte gebracht. We hebben gezegd dat we gaan voor het presidentschap. Als we dat willen, moeten we niet statisch blijven, maar de partij groter maken en iedereen die komt, welkom heten. Als jullie dat niet meer willen, dan blijven we zo. Ik heb geen probleem”, zei Brunswijk. Hij gaf aan dat de NDP en de Abop elkaar tijdens de verkiezingen hebben uitgescholden, maar dat als mensen van de NDP naar de Abop willen komen, ze niet tegengehouden moeten worden.

De Abop heeft vandaag een bestuursvergadering waar Brunswijk graag de problemen wil aanhoren. Brunswijk: “Nu gaan jullie protesteren tegen je eigen mensen. Toen Bouterse aan de macht was, ging niemand op straat. Jullie waren bang, niemand was bereid, maar nu het gaat om Abop en VHP, willen jullie op straat gaan. Wat je niet weet, moet je aan mij vragen of een vergadering aanvragen. Luister niet naar mensen die denken dat Brunswijk de partij niet goed leidt. Laten ze de partij komen leiden, want hoewel ik het niet goed doe, zijn we vandaag op deze positie. Vandaag zullen de zaken besproken worden en iedereen die iets te zeggen heeft, mag zich laten horen. We gaan onze zaken niet buiten bespreken. Bordo heeft het gedaan, maar we werken niet zo. Laten we ons waardig gedragen en elkaar geen schande geven.”

More
articles